De är världens bästa innebandyspelare

Efter fina utmärkelsen: ”Kan inte bli större”

Alexander Galante Carlström och Anna Wijk.

Där har ni världens bästa innebandyspelare 2016.

– En dröm som går i uppfyllelse, säger Galente Carlström till Innebandymagazinet.

Poängkung, nytt målrekord i SSL och VM-silver med landslaget.

Alexander Galante Carlström har haft en galen säsong.

Nu har Falun-forwarden också utsetts till världens bäste spelare.

– Det kan inte bli större. Jag har alltid haft som mål att vinna det så det är en dröm som går i uppfyllelse, ren glädje, säger Galante Carlström till Innebandymagazinet, som har utsett vinnarna tillsammans med förbundskaptener och internationella medier från ”innebandyns mest inflytelserika länder”.

”Makalöst”

I motiveringen står det bland annat att Galante Carlström ”har tillhört världstoppen under flera år, blivit bättre och bättre för varje säsong och visat upp en lägstanivå som varit makalöst hög”.

Noterbart är att 28-åringen har gjort fler mål (68) än vad poängligatvåan, Adam Colling, har gjort poäng (67).

– "Världens bästa" är precis som det låter, bäst i världen, så det kan inte bli större. Det känns otroligt kul, det är det största man kan få som individuell spelare, säger Galante Carlström, som kammade hem utmärkelsen för första gången.

”Säger samma sak varje år”

Därmed har han en bit kvar till Anna Wijk.

Svensk innebandys stora drottning fick nämligen priset för tredje året i rad.

– Det känns så klart otroligt stort och ärofyllt. Jag säger samma sak varje år, men det är så jag känner, säger Mora-kaptenen, som har gjort poäng i 121 (!) raka seriematcher.

”Anna Wijk fortsätter att vara den klarast lysande stjärnan i såväl superligan som svenska landslaget. Den unika kombinationen av hög lägstanivå och enastående skicklighet har gjort henne till spelaren som alla ser upp till”, skriver juryn bland annat i motiveringen.

25-åringen leder poängligan med 15 poängs marginal och är den fjärde bästa poängplockaren någonsin i högstaserien.

– Att jag presterar säsong efter säsong är så klart kul och stort för mig som spelare, säger Wijk, vars Mora kan säkra andraplatsen i serien på söndag.

Finske legendaren Mika Kohonen har fått priset flest gånger (fem).

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.