Gustafsson om Mayweather–McGregor: ”Är skrattretande”

SPORTBLADET

Vem är bäst på att boxas: de främsta inom MMA eller boxning?

Medan dollarmiljoner staplas upp och rekord­matcherna planeras skakar Alexander Gustafsson på huvudet.

– Det blir lite av en freakmatch, säger svensken.

Jimi Manuwa mot David Haye. Conor McGregor mot Floyd Mayweather. För ett par år sedan lät det otänkbart att MMA-fajters skulle ta sig an boxningens främsta företrädare i matcher med boxningsregler, men nu ser de ovan nämnda duellerna ut att bli av.

Alexander Gustafsson, 30, håller sig hittills till sin sport. 28 maj möter han brasilianaren Glover Teixeira i Stockholm, men rubrikerna om de spektakulära blandmatcherna har inte undgått honom.

”De tjänar mer deg”

”The Mauler” passar sig från att döma ut initiativet, men ser heller inte dess sportsliga värde.

– De tror väl att de kan tjäna mer deg på så sätt. Det skrivs mer. Det är ett sätt för många att hajpa sig själva. Vill de göra det så all respekt, men mitt fokus kommer alltid att vara på bältet i UFC, säger ­Gustafsson.

Hur ser du på McGregor–Mayweather?

– Man kan skratta. Att de ens jämför McGregor med Mayweahther i boxningen. Det finns ingen i närheten av Mayweathers kaliber. McGregor har gjort stor­artade saker i UFC, men
i boxning? Kom igen! 

– När folk verkligen tror att McGregor kan utmana honom idrottsligt i boxning… det är skrattretande.

Blir det en pajasmatch?

– Ja, det blir lite av en ­freakmatch. Men det ger deg till dem. Alla vet att det är en moneyfight. 

”Golf vs tennis”

Blir det som att J-O Waldner skulle ­möta en tennis­spelare i tennis?

– Ännu längre ifrån. Som en golfspelare mot en tennisspelare. Det är två olika sporter. Det går inte att jämföra. Vi kan inte ens ha den här diskussionen, det blir bara löjligt.

Jo, för vi har boxarna Erik Skoglund och Badou Jack son båda är ungefär lika tunga som du. Om det blir bra deg, vad säger du?

– Nej nej nej. Jag kommer alltid att vara den som finns där och stöttar våra svenska framgångar. Vi är ett för litet land. Vi ska stötta de atleter som det går bra för i vinst och förlust. Det är viktigare.

ARTIKELN HANDLAR OM