”Hungrigare än någonsin”

Hamilton redo att återta F1-tronen

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PETER WIXTRÖM
Tävlingssugen Mycket talar för att det blir tre stall i toppen, med Lewis Hamilton som en av favoriterna.

Nico Rosberg vann ­VM-titeln – men lämnade mästerskapet.

Nu är hans tidigare teamkollega redo att ta över som världens bäste förare.

– Jag är hungrigare än någonsin, säger Lewis ­Hamilton.

Det står fyra världsmästare på startlinjen när F1-­säsongen drar i gång i Australien på söndag.

Men för första gången ­sedan 1994 saknas den regerande mästaren.

Nico Rosberg var färdig med sin aktiva karriär när han, efter tio år i F1, äntligen vann mästerskapet och ­valde därför att lägga av. Det, och faktumet att F1 ­genomgått en rejäl regeländring, gör att förhållan­dena mellan teamen och toppförarna ­inte alls är det samma som när förra året avslutades.

”Det går upp och ner”

– Under testerna har vi fokuserat på att lära oss förstå hur bilen fungerar och hur vi ska få ut max av den. Då går det upp och ner, men vi har lärt oss massor. Det är aldrig en resa som går rakt fram. Vi vet nu att det finns potential för den här bilen att utvecklas, men det känns som om våra konkurrenter också är väldigt snabba i år, säger Mercedes Lewis Hamilton.

– Under testerna är aldrig målet att köra så fort det går, utan målet är att se vilken potential bilen har. Det tycker jag att vi har lyckats med. Ferrari har gjort ett fantastiskt jobb och deras fart verkar vara enormt bra. Även Red Bull ser intressanta ut och de kommer ­alltid med en uppdatering till det första racet. Jag tror att det blir en trekamp i år.

Tror på Hamilton

När den tyska sajten motorsporttotal frågade alla teamcheferna vem som vinner VM-titeln i år svarade sju av tio Lewis Hamilton, en svarade Sebastian Vettel, en svarade Daniel Ricciardo medan Ferrari valde att inte svara alls. Stallcheferna såg inte heller någon ­förare från något annat än de tre toppteamen bland de sex främsta i förar-VM.

Med andra ord verkar årets säsong bli en kamp mellan Mercedes som dominerat från 2014, Red Bull som vann fyra VM-titlar mellan 2010 och 2013, samt Ferrari som vann sin senaste titel med Kimi Räikkönen 2007.

I morgon får vi en första fingervisning. Då avgörs årets första kval.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Mercedes

Ferrari