Skulle ge igen för hånet - blev utvisad

SPORTBLADET

Efter den första perioden höll Växjöfansen upp en banderoll med texten ”Spotta nu då!” riktad till Mullsjös Kim Ganevik.

I andra perioden gjorde Ganevik mål - och då valde han att fira framför Växjöfansen.

Resultatet?

Utvisning för osportsligt uppträdande.

– Jag tänkte ge igen lite, men det fick man visst inte, säger Ganevik.

Det hettade till rejält mellan Mullsjö och Växjö i den andra semifinalen.

Orsaken?

En banderoll.

Efter den femte kvartsfinalen mot Linköping så blev Mullsjös Kim Ganevik anklagad för att ha spottat mot en bortasupporter i Linköpings klack. Händelsen fångades på film och Ganevik blev avstängd i två matcher och bad i efterhand om ursäkt.

Efter första perioden i Nyhemshallen så höll Växjöpubliken upp en banderoll med texten ”Spotta nu då!” riktad till Ganevik.

När Kim Ganevik sedan gjorde mål i den andra perioden, ett mål som betydde 5–4, så valde han att springa fram till Växjöklacken och fira - något som gjorde att han blev utvisad 2+10 minuter för osportsligt uppträdande.

Hyllade banderollen

Något som han inte var nöjd över.

– Osportsligt eller inte, jag får väl börja fira mål genom att sätta mig på avbytarbänken eller något, säger Ganevik.

Banderollen hyllade han snarare än sågade:

– I andra sporter händer det saker, men när man går mot strömmen i innebandy så blir det ett jävla liv. Jag tycker det är kul att folk sitter och gnäller på läktaren och jag gillar saker som triggar igång stämningen lite, säger han.

– Jag har inget emot att de drar upp en banderoll, de får smälla upp vad de vill så länge det inte är rasistiskt eller så. Det är inte hela världen. Men sedan tycker jag att det handlar om att ge och ta. Jag hade på känn inför andra perioden att jag skulle göra mål och tänkte ge igen lite, men det fick man visst inte. Det är konstigt att det här ska bli matchens snackis.

Kvitterat i matchserien

Efter Ganeviks målfirande och utvisning så hettade matchen till.

– Ljudet i hallen steg med några procent, det eldades igång på något sätt. Det är så det ska vara.

Växjö kvitterade till 5-5 medan Kim Ganevik var utvisad, men sedan sköt Mullsjö fyra raka mål, vann med 9-5 och utjämnade matchserien till 1-1 i matcher.

Det var Mullsjös första seger mot Växjö på drygt två år.

– Det är klart att det var ett viktigt trendbrott, säger Ganevik.

– Nu måste vi bevisa att vi kan vinna mot dem på bortaplan också. Det handlar om att komma ut på samma sätt, styra och ställa, och vara med i den berömda tredjeperioden då allt avgörs.

ARTIKELN HANDLAR OM