Stjärnan tvingas till operation – missar kvalet

Förbundskapten Vedran Bosnic har tagit ut en 24-mannatrupp till VM-kvalet mot Ukraina och Lettland. 

Med finns Real Madrid-svensken Jeffery Taylor men Alexander Lindqvist saknas. 

– Tyvärr väntar operation för Alex, säger Bosnic. 

Sverige gick vidare från förkvalet i somras och ställs nu mot betydligt tuffare motstånd när Ukraina, Lettland och Turkiet väntar i VM-kvalgruppen. Förbundskapten Vedran Bosnic har nu tagit ut en 24-mannatrupp till hemmamatchen mot Ukraina den 24 november och bortamötet med Lettland den 26:e. 

Med i den prelliminära truppen finns dock Real Madrid-svensken Jeffery Taylor som tackade nej till kvalet i somras. Stjärnan är dock ett frågetecken på grund av din konflikt som pågått mellan Internationella basketförbundet Fiba och Euroleague (basketens motsvarighet till fotbollens Champions League). Euroleague har inte velat släppa sina spelare till landslagsuppdrag, men efter att Fiba flyttat fram alla matcher en dag är förhoppningen att stjärnorna ska kunna delta. 

– Jeffery är med på listan och om Euroleague spelarna kommer har han chansen. Vi får se. Om andra kommer förväntar jag mig att han också gör det, säger Bosnic.

Tvingas till operation

En av lagets bästa spelare Alexander Lindqvist, som just nu är klubblös, saknas dock i truppen på grund av skada. 

– Tyvärr väntar operation för Alex. Det är ingen stor operation men han har haft problem med knät och det är något han måste göra för att inta ha problem i framtiden. Jag räknar med honom i februari och hoppas att hans rehabilitering går snabbt, säger Bosnic. 

Ett annat litet orosmoment för Sverige är att Viktor Gaddefors, som var en ledande spelade för Sverige under förkvalet, fortfarande går klubblös. 

– Det är såklart mycket bättre att spelare är i matchform. Jag hoppas att Viktor hittar ett bra lag de kommande veckorna. Men han gjorde ett väldigt bra jobb i sommar och passar i systemet och hoppas att han kan bidra lika mycket i november, säger Bosnic.

Truppen kommer att bantas till 14 spelare och fyra reserver redan på fredag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.