Norrmännen slår tillbaka mot Calle Halfvarsson

avAnna Rydén, Malin Wahlberg

LILLEHAMMER/STOCKHOLM. Calle Halfvarsson kallade Johannes Hösflot Kläbos beteende barnsligt efter stavbrottet. 

Nu kastar norrmännen sand tillbaka. 

– Calle är barnsligt han också, säger Emil Iversen. 

Fjolårets dominant Johannes Hösflot Kläbo har inte fått någon rolig start på säsongen. I Ruka blev han av med segern efter att ha stått för en jättetabbe på upploppet och gett bort segern till Alexander Bolsjunov. 

I Lillehammers sprint var det Calle Halfvarsson som sänkte norrmannen. Svensken trampade av staven på den norske stjärnan som var rasande efter semifinalen. 
– Det är Calle som kliver på staven och knäcker den. Det är irriterande, säger Hösflot Kläbo som inte ville prata med Halfvarsson. 

– Jag tror inte att jag kommer att prata med honom på ett tag.

Halfvarsson tog på sig skulden efteråt och bad Hösflot Kläbp om ursäkt. Men enligt svensken ville norrmannen inte ta emot den. 

– Jag bad om ursäkt, det var mitt fel. Att man sedan inte kan… jag vet inte, han är ju ung och het på gröten kanske. Jag gick in i tältet, men han lyssnade inte, säger Halfvarsson.

”Kallar honom Calle Clown”

Svensken var inte helt nöjd med norrmannens beteende efter ursäkten. 

– Kan han inte ta det på ett bättre vis är det upp till honom. Jag förstår att han är väldigt förbannad, men ja. Jag kan tycka att det var lite barnsligt. Han sa väl något, mumlade något, sedan gick han, säger han till NRK. 

Men nu slår norrmännen tillbaka mot Halfvarsson.

– Calle är barnslig han också, det är vi väl alla. Men man får bli sur, vi är tävlingsmänniskor. Jag förstår verkligen att han blir sur, men Kläbo är redo för tävlingen i morgon, säger Emil Iversen.

Iversen var heller inte imponerad över att Halfvarsson missade heatindelningen inför kvartsfinalerna.

– Jag kallar honom för Calle Clown. Det går lite fort för honom ibland. Han måste hänga med lite. Det blev en snabb kvartsfinal för honom, men det gick ju bra ändå, säger norrmannen.

LÄS MER: Vinterstudion 2018/2019 - stor guide med alla tider

LÄS MER: Världscupen i längdskidor – stor guide. lopp för lopp

LÄS MER: Skid-VM i Seefeld 2019 – allt om mästerskapet

LÄS MER: Allt om skidor – allt du behöver veta om säsongen 2018/2019

ARTIKELN HANDLAR OM