Svenska stjärnorna: Tråkigt - men tryggt

SPORTBLADET

De svenska OS-stjärnorna beklagar vapenskramlet i Aten.

- Det är jättetråkigt att det ska behöva vara så, men samtidigt känns det tryggt att man tar säkerheten på allvar, säger ryttaren Malin Baryard.

Foto: Malin Baryard och Therese Alshammar.

Hon får medhåll av simmerskan Therese Alshammar:

- Det känns trist, men mycket står på spel, och vill någon starta ett kaos har ju ett olympiskt spel hela världens ögon på sig.

Som människor tycker Malin Baryard och Therese Alshammar att det känns hemskt att någon skulle vilja förstöra OS-festen med ett eventuellt attentat.

Fokuserade på sport

Men som elitidrottare kommer de att vara så fokuserade på sin uppgift att de inte tror att de kommer att den massiva militära närvaron kommer att påverka dem särskilt mycket.

- Nej, jag kommer att vara så upptagen av den prestation jag har framför mig att jag inte kommer att tänka på så mycket annat, säger Therese Alshammar.

Gunilla Lindberg, ledamot av SOK, Svenska olympiska kommittén, menar att om det finns en hotbild kring de olympiska spelen är det mest troligt att den finns mot just de amerikanska deltagarna.

- Israel har haft egen säkerhetspersonal på plats ända sedan München 1972, men så mycket säkerhet som det handlat om inför de här spelen har det aldrig varit tidigare. Det är inte roligt, säger hon.

Peter Ström