Stahle bästa svenska i Sörenstams tävling

SPORTBLADET

Annika själv på sjunde plats

Foto: Louise Stahle ligger tvåa på hemmabanan.

Barsebäck (TT)

Hela Europaeliten och tre USA-tourstjärnor är på plats.

Ändå är det hemmaspelarna som imponerar mest i Annika Sörenstams egna golftävling på Barsebäck.

Bokstavligt talat.

Efter den första dagens spel är det Louise Stahle, medlem i just Barsebäck GK, som är bara ett enda slag från ledningen.

Och klubbkompisen Caroline Hedwall, 18, ligger också bland de fyra bästa – så det är lätt att tro att hemmabana-fördelen är större än vad de vill erkänna.

– Det är både och. Visst är det skönt att bo hemma, och det är mycket folk man känner längs med banan. Men jag har inte spelat banan så många gånger som man kan tro. Jag har ju bott i USA de senaste åren, sade Stahle efter sin 69-rond, som förde henne till delad andraplats bakom ledaren Minea Blomqvist, Finland.

Tog sig tid

Men helt slumpartat är inte Stahles resultat.

Senaste besöket i föräldrahemmet slutade med timmar av studier av banan.

– Jag gick ut på kvällarna och kollade allting. Jag tror jag var 45 minuter på treans green för att titta på alla lutningar. Tricket med de här greenerna är att de inte faller lika mycket som man tror, och det kändes bra att ha kollat inför den här tävlingen. Det är ju också något man inte kan göra med andra banor, för man hinner ju inte det, sade Stahle.

För amatören Caroline Hedwall slutade den första dagen med en delad fjärdeplats, ett slag efter Louise Stahle, och även tvillingsyrran Jacquline Hedwall spelade bra och ligger bland de 30 bästa.

Sörenstam sjua

Annika Sörenstam – som inte är hemmaspelare trots att tävlingen bär hennes namn – hade en ojämn dag, men är ändå delad sjua inför fortsättningen.

– Det var lite av en berg och dal-bana i dag. Jag gjorde ett gäng birdies, jag gjorde ett gäng bogeys, jag missade en del fairways och en del greener. Men så gjorde jag några bra slag och lyckades ändå göra en helt okej runda till slut, sade Sörenstam.

Mimmi Hjorth är delad fyra medan Annika Sörenstam delar sjundeplatsen med bland andra Lotta Wahlin, Carin Koch, Sophie Gustafson och Linda Wessberg.

– Jag har alltid haft svårt på den här banan så det var kul att känna att det gick ganska bra. Men jag hamnade mycket vänster hela tiden, men som tur var så var mitt närspel bra, sade Wessberg.

Niclas Green/TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf