Manhattan har förälskat sig i sin Henrik Lundqvist

SPORTBLADET

NEW YORK. Henke hjärta New York.

Ja, det är en kärlekshistoria som pågår mellan Henrik Lundqvist och världens bästa stad.

Det är bara naturligt att den får fortsätta några decennier till.

Som framgår av artikeln här intill står New York Rangers i begrepp att skriva nytt maratonkontrakt med sin svenske stjärnkeeper.

Går det som Kung Henrik och hans agent, Don Meehan, kommer det att löpa på fem eller sex år och generera inkomster på mellan 250 och 300 miljoner kronor.

Overkliga siffror, kan tyckas.

Men det är nu inte bara så att Rangers vet att 25-åringen från Åre är en av ligans bästa målvakter – och med all sannolikhet kommer att bli ännu bättre de kommande säsongerna.

Han är en karaktär, en profil, en stjärna som hockeyfansen på Manhattan förälskat sig i.

Svensken föräras alltid med mest jubel

Redan efter de första, heroiska rookie-insatserna för två säsonger sedan vann han den kräsna Madison Square Garden-publikens hjärtan, och sedan dess har känslorna bara blivit starkare och starkare.

Det behöver man bara bevittna valfri Rangers-match för att själv kunna konstatera.

Svensken är alltid den som föräras mest jubel under line-up, den taktfasta ”HEN-RIK”-ramsan rullar minst ett par gånger er match mellan de alltid fullknökade läktarsektionerna. Och tittar man ut över publikhavet från pressläktaren är namnet ”Lundqvist ” det som lyser från flest tröjryggar.

Trivs förträfligt utanför rinken

Kärleken är dessutom ömsesidig.

Det lyser alltid i Kungens ögon när han berättar om hur det känns att spela inför hemmafansen, att vara del av atmosfären i den legendariska hemmahallen och att höra den där ramsan dåna från andra sidan plexiglaset.

Lika förträffligt trivs han med livet utanför rinken.

Det unga modelejonet från Upper West Side har, som så många som flyttar hit, fått pulsen, intensiteten och hetsen i blodet.

Så, som sagt:

Det är bara naturligt att den här kärlekshistorien fortsätter ytterligare några decennier.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL