Friidrott

Jeng över 5,60 i Monte Carlo

SPORTBLADET

Bergqvist tog två meter jämnt

Säsongsbästa av Alhaji Jeng och ett hyggligt formbesked av Kajsa Bergqvist.

Emma Green hade det lite tyngre i Monte Carlos Grand Prix.

Jeng gick in på 5,50 i stavhoppet och klarade i första försöket. Men att kravla sig över en decimeter till var värre i medelhavshettan på Stade Louis II.

Jeng fick dock ribban att ligga kvar i tredje och sista försöket - och då fanns det anledning att se glatt på tillvaron.

Högre har han inte hoppat utomhus i år.

För regerande världsmästaren Rens Blom är det fortsatt motigt. Holländaren kom till furstendömet utan att ha tagit sig över 5,70 i år. Han plockade ihop stavarna ännu en gång utan att ha lyckats. Han stannade på ingångshöjden 5,50.

Kajsa Bergqvist gjorde 2,02 i Turin för sex veckor sedan och något nytt personbästa för säsongen blev det inte på hemmaplan.

Bergqvist klarade 1,85 och 1,90 i sina första hopp, hade sedan en rivning på 1,95 och en på 1,97 varpå hon även klarade två meter i andra försöket.

Där tog det stopp. Hon rev samtliga tre hopp på 2,03 och kom tvåa.

Emma Green tog sig över 1,90 i andra hoppet, men roligare blev det inte. Tre rivningar på 1,94 och tävlingen var slut för hennes del. Green kom femma.

Kroatiskan Blanka Vlasic dominerar damernas höjdhopp. Hon hade inte rivning med sig i tävlingen när hon försökte på 2,06. Men guldfavoriten i Osaka om en månad rev samtliga försök och stannade på vinnarhöjden 2,03.

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN! Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut!

HBO Max

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Friidrott

ÄMNEN I ARTIKELN

Friidrott