Stjärnans fina ord till Schumacher: ”Ber för dig hela tiden”

Foto: UESLEI MARCELINO / TT
SPORTBLADET

Läget med Michael Schumacher uppges fortfarande vara allvarligt efter olyckan.

Nu skickar Lewis Hamilton en hälsning till F1-legendaren.

Jag ber för dig och din familj hela tiden”, skriver regerande världsmästaren på Instagram.

Det har gått knappt fyra år sedan Michael Schumacher, 48, skadade sig svårt i en skidolycka och ådrog sig allvarliga hjärnskador.

– Jag träffade hans son och han sa att Schumi vaknar upp väldigt långsamt, väldigt långsamt. Även om saker går i långsam takt så har han hela sitt liv framför sig att ta sig tillbaka, sa F1-legendaren Jean-Louis Moncet året därpå.

Sedan dess har rapporterna om Schumachers tillstånd varit få, men i förra veckan kom uppgifter om att ”Schumi” gjort framsteg och ska kunna fira jul med familjen för första gången sedan olyckan.

”Min största inspiration”

Många F1-stjärnor har visat sitt stöd till legendaren, som fortsatt uppges få vård i familjens hem.

– Han är fortfarande min allra största inspirationskälla, sa Sebastian Vettel, 30, efter att ha förlorat VM-titeln till Lewis Hamilton, 32.

I augusti tangerade Hamilton Schumachers rekord i antal pole position och fick då ett grattismeddelande från Schumacher-familjen.

– Det är en ära att vara att få tangera hans rekord, men han kommer ändå att vara den av de största av dem alla, sa en märkbart tagen Hamilton efteråt.

”Var en stor ära”

Nu skickar britten en ny hälsning till den sjufaldige världsmästaren.

"Michael, att tangera ditt pole position-rekord i Belgien betydde så mycket för mig och var en stor ära. Jag ber för dig och din familj hela tiden", skriver Hamilton på Instagram.

Foto: Shizuo Kambayashi / TT / NTB Scanpix

Lista: Sju snabbaste banorna i formel 1 00:51
ARTIKELN HANDLAR OM