Åsarnas ordförande död i skoterolycka

avAdam Westin, Filip Durefelt

SPORTBLADET

Åsarna IK har sorg.
Deras ordförande Ingvar Borg, 63, har avlidit efter en skoterolycka vid skidstadion i Åsarna.
”Han har alltid stöttat klubben”, skriver Thomas Wassberg i ett sms till Mittmedia.

Foto: PRIVAT

I 38 år var Rogard Göransson ordförande för Åsarna IK.

2014 efterträddes han av Ingvar Borg som sedan dess basat över den klassiska skidklubben.

Men nu har Borg avlidit på ett tragiskt sätt. På förmiddagen under torsdagen larmades polis, ambulans och räddningstjänst till Åsarna i Jämtland om en olycka med skoter.

”På plats anträffades en man i 60-årsåldern vars liv inte gick att rädda. Exakt vad som orsakat olyckan är oklart, och ska utredas.”, skriver Polisen på sin hemsida.

Tävling genomförs som planerat

Det ska inte finnas någon misstanke om brott, och Åsarna IK delade med sig av sorgebeskedet på Facebook och sin hemsida.

”Det är med sorg och bestörtning vi har mottagit det ofattbara beskedet att klubbens ordförande Ingvar Borg idag har förolyckats vid skidstadion i Åsarna. Våra varmaste tankar går till hans familj och närmaste anhöriga.”

Där meddelar man också att specialtävlingen ”Korvrännet” som arrangeras av klubben kommer genomföras som planerat, efter familjens önskan.

Wassberg: ”Han har alltid stöttat klubben”

Åsarna IK är en av de största skidklubbarna i Sverige med före detta åkare som Thomas Wassberg, Torgny Mogren, Jan Ottosson och Johan Olsson.

Aftonbladet har varit i kontakt med en styrelsemedlem och sekreterare i föreningen.

De hänvisar vidare frågor till vice ordförande i föreningen, Thomas Wassberg, som inte varit tillgänglig under kvällen.

Men i ett sms till Mittmedia skriver Wassberg följande:

”Han har alltid stöttat klubben å speciellt sedan han blev ordförande en klippa på att hitta sätt att få in pengar till klubben som i dagens läge inte är lätt, man kan säga en person med mycket idéer å fått saker att hända”.

Landslagsåkare vill inte uttala sig

Bland aktiva Åsarna-åkare finns landslagsåkare som Ida Ingemarsdotter, Emma Wikén och Jens Burman. De två sistnämnda är på plats i schweiziska Chur och laddar inför helgens start av Tour de Ski och vill inte prata om sin ordförandes död, meddelar längdlandslagets kommunikationschef Katarina Medveczky under torsdagskvällen.

– Det är naturligtvis jättetragiskt och jättehemskt för dem, men de vill inte kommentera mer än så i kväll, säger hon till Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM