Mållöst

SPORTBLADET

– för första gången på 15 år

Fredagens allsvenska möte mellan Vänersborg och Sandviken slutade 0-0. Senast en allsvensk match blev mållös var för 15 år sedan. Säsongen 1990/1991 slutade två elitseriematcher 0-0: Motala-Västerås och Edsbyn-Ale Surte. Senast Sandviken var inblandat i en målllös match var säsongen 1970/71 då hemma mot Sirius. Vänersborg har aldrig tidigare varit ena laget i en 0-0-match i Allsvenskan eller Elitserien.

Orsaken till att det inte blev några mål stavas snö. Det var inte mycket till spel som bjöds på Isstadion i Vänersborg. Närmast att göra mål var Misja Pasjkin som i den sista av matchens tre 30-minutersperioder missade ett jätteläge. Totalt skapade lagen 23 hörnor. Men inte några mål.

Även på Zinkensdamms IP föll snön - utom i pausen då det ironiskt nog var uppehåll. Hammarby och Villa Lidköping bjödinte på någon större underhållning, det var gott om sega ben på Zinkens is.

”Jag var orolig”

Allsvenskans skytteligaledare David Karlsson klagade över magont men satte ändå tre bollar i nät bakom VM-reserven Joakim Larsson i Villas mål. Hammarby vann med 5-1, men visade inte alls prov på samma fina spel som när man i onsdags besegrade Lidköpingslaget med 10-2 på bortais.

- Jag var orolig för den här matchen, det kändes på uppvärmningen att vi inte riktigt var på gång men sammantaget så gör vi en väldigt stabil match, säger Hammarbys tränare Stefan Karlsson som än en gång plussade för sina försvarsspelare.

- Kan vara roligt för oss att spela lite tråkigt ibland, att hålla i bollen och kontrollera. Vi fortsätter på vår inslagna roll och är oerhört koncentrerade i det vi gör.

Villas sportchef Per-Anders Gustafsson var inte nöjd efteråt, men tyckte ändå att fredagens match var ett fall framåt jämfört med onsdagsmötet mot Hammarby.

- Sett till förra matchen tycker jag att vi gör en bättre match idag, vi bjuder på lite mindre chanser än i Lidköping, men vi är inte tillräckligt bra för att matcha det här.

- Vi är tunna framåt, skapar inte mycket.

Brobergs första

Segern var Hammarbys sjätte raka i elitserien. Stockholmarna toppar tabellen en poäng före Edsbyn som bortabesegrade Västerås med 4-2. Patrik Rönnkvist gjorde två av Edsbyns mål. Tidningsuppgifter har i veckan talat om att Rönnkvist efter årets säsong är på väg hem till Kalix. Men uppgifter till bandysm.se talar i motsatt riktning - Rönnkvist har för tillfället inga planer på att bege sig norrut.

I Söderhamn tog Broberg sin första elitserieseger för säsongen genom att hemmabesegra Vetlanda med 4-1. Tvåpoängaren innebar att Broberg petade ner Villa till jumboplatsen i elitserietabellen.

Sportbladet.se ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy