Hon är tjejernas Sudden

SPORTBLADET

”Våra spelartyper påminner om de i herrarnas Tre Kronor”

I Tre Kronor leder Sundin laget, Lidström sköter uppspelen och Alfredsson gör målen. Men vem är deras motsvarigheter i Damkronorna?

Sportbladet tog hjälp av förbundskapten Peter Elander, så att du vet vem som gör vad i det svenska hockeylandslag som har en OS-medalj att försvara.

Foto: Medalj i blick Damkronorna med kapten Erika Holst i spetsen har siktet inställt på medalj i Turin. Holst backas upp av från vänster Maria Rooth, Jenni Asserholt, Gunnilla Andersson, Katarina Timglas.

En rutinerad spelande back och en poängproducerande lagkapten.

Känns det igen?

- Vi har spelartyper som i mångt och mycket påminner om dem som finns i det svenska herrlandslaget, säger Peter Elander.

Medalj är målet

Det är de spelartyperna som ska se till att Damkronorna -minst - försvarar det OS-brons man tog i Salt Lake City.

- Vårt mål är att ta medalj, vilken valör återstår att se, säger Damkronornas lagkapten Erika Holst.

Efter tredjeplatsen för fyra år sedan, och VM-bronset på hemmaplan i fjol, räknar nu stora delar av det svenska folket med en ny medalj från vårt damlandslag.

Faktum är att damerna är ett större medaljhopp än herrarna i Turin.

- Ja, det har blivit så. Men det är något vi har pratatmycket om inom gruppen så det ska inte bli några problem,säger Peter Elander som inte förnekar att eventuell framgång till stor del hänger på Damkronornas motsvarigheter till Tre Kronors superstjärnor.

- De här är spelare som gör skillnaden mellan vinst och förlust.

Mattias Larsson