”Oschyst spela OS”

SPORTBLADET

Peter Forsberg inatt om ägarens attack: ”Jag förstår - men är jag frisk spelar jag”

Foto: AP
vill stoppa foppa Philadelphia Flyers ägare Ed Snider säger att Peter Forsberg borde tacka nej till OS. "Han har varit skadad tre gånger i år. Att åka till OS är en stor risk", dundrar Snyder i Philadelphia Enquirer.

PHILADELPHIA

Peter Forsberg är satt under stark press i Philadelphia.

Nu går även Philadelphias ägare Ed Snider ut och säger att Foppa borde nobba OS.

- Jag förstår dem. De är min arbetsgivare. Men är jag frisk åker jag till OS, säger Foppa i natt.

The Philadelphia Enquirer igår.

Peter Forsberg står utanför skyskrapan där han bor i Philadelphia. Det är en nästan ljummen vinterkväll, med flera plusgrader och massor av folk i rörelse.

Liksom Foppa.

Tidigare på torsdagen gjorde han rekordtidig comeback på is i Philadelphias träningsanläggning i Voorhees. Han var ensam på isen, då lagkompisarna flugit till bortamatch mot Buffalo.

- Jag körde en halvtimme, men tog det väldigt lugnt. Men det kändes bra. Jag hade inte ont. Det går klart framåt.

"OS - en stor risk"

Men när han slog upp morgontidningen Philadelphia Inguirer tidigare på dagen, möttes han av hårda ord från Flyers 71-årige ägare Ed Snider. Snider grundade Flyers 1966 och är ett av idrotts-USA:s tyngsta namn.

- Han har varit skadad tre gånger i år. Att åka till OS är en stor risk. Det är oschyst både mot honom själv och mot oss. Och mot hans lagkamrater, dundrade Snider.

Tidigare har Philadelphias general manager Bobby Clarke framfört liknande tankar.

"Klart de är oroliga"

- Det är klart att de är oroliga och ser till laget bästa. Men det gör jag också. Mitt främsta mål är att bli bra så fort som möjligt och kunna spela för Flyers igen så fort som möjligt. Helst ett par matcher före OS.

- Och skulle det vara så att jag inte är bra i ljumsken, så åker jag naturligtvis inte till Turin. Men är jag fullt frisk så vill jag vara med i OS. Jag vill ju representera mitt land.

Allt enligt planerna

Hittills har allt gått precis som planerat.

Specialisten William E Garrett har konstaterat att Foppa "bara" har en sträckning i ljumsken. I övrigt är han fullt frisk.

- Nu handlar det bara om att ljumsken ska bli bra och hittills har allt gått åt rätt håll. Jag ska vara på is på fredagen också.

När kan du göra comeback tror du?

- Det är omöjligt att säga just nu. Det blir absolut inte i helgens två matcher mot Rangers eller Montreal. Sedan är det tre matcher kvar till OS-uppehållet, så jag hoppas kunna komma igång då.

Flyers spelar hemma mot Islanders på onsdag, mot Washington nästa fredag och avslutar borta mot Ottawa lördagen den 11 februari.

I någon av de matcherna måste Foppa göra comeback.

Annars är OS i fara.

12 dagar till OS-nedsläpp - här är Foppas kamp mot klockan

Mats Wennerholm