Motorsport

Paul Newman vill ha Bräck i stallet

SPORTBLADET

Kenny om nya rykten: Det är klart det finns möjlighet för mig att köra

Från tv-stjärnan David Lettermans stall till filmstjärnan Paul Newmans.

Så kan Kenny Bräcks fortsatta racingkarriär se ut.

– Jag vill helst inte kommentera det där, säger Bräck till Sportbladet.

Kenny Bräck har tillhört Team Rahal (med tv-profilen David Letterman som delägare) sedan år 2000, bortsett en avstickare till Target Chip Ganassi Racing år 2002.

Om söndagens comeback på racingbanan var avslutningen på karriären återstår att se.

– Det var en stor seger för mig att komma tillbaka och visa att jag tillhör elitförarna. Men om det blir en fortsättning eller inte är inget jag kommer att ta beslut om i dag eller i morgon, säger Bräck.

Toppstall

Enligt Nya Wermlands-Tidningen har Kenny Bräck erbjudits att hoppa in i Champ Car-seriens bästa och största stall, Newman-Haas, som ägs av filmstjärnan Paul Newman. Tanken är att Bräck ska ersätta totalledaren Bruno Junqueira som råkade ut för en allvarlig ryggskada i Indy 500 i söndags.

Bräck dementerar inte uppgifterna att han ska ha få ett erbjudande.

– Jag kanske har fått ett erbjudande, eller så kanske jag inte har fått det. Men det har ingen större betydelse. Så länge inget är bestämt finns det ingen anledning att kommentera.

– Men när det gäller att få erbjudande kan du ju titta på racingvärlden. Det finns inte många lediga förare som har kapaciteten att sitta på pole position i Indy 500, så det är klart att det finns möjligheter för mig att köra.

Hur intressant är Champ Car för dig?

– Klassen är inget självklart val, det rankas sämre än IRL, men ska man köra är Newman-Haas ett av de stallen som finns med på önskelistan. Det är ju ett toppstall även med Indycar-mått mätt.

Midsommar i Sverige

I Champ Car-serien återfinns svensken Björn Wirdheim. Nästa lopp körs i West Allis på lördag, därefter väntar race i Portland 19 juni och i Cleveland 26 juni. Men oavsett om Kenny Bräck tackar ja till erbjudandet lär han inte köra i något av de racen.

– Jag ska fira midsommar i Sverige för första gången på tio år.

Har du tackat nej?

– Jag kommenterar inget, mer än att det inte är realistiskt att jag gör bra resultat. Om man ponerar att jag skulle få ett sånt här erbjudande är oddsen för att lyckas inte speciellt stora, eftersom jag inte har kört en sån typ av bil på flera år.

Emil Karlsson

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Motorsport

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport