Sportbladet

Laura Davies rockar mest

SPORTBLADET

Veteranen leder ”unga och tuffa” touren

Havre de Grace, Maryland

Precis när USA-touren börjar marknadsföra sig själva som rockiga, unga och tuffa så är det en 42-årig veteran som rockar allra mest.

Laura Davies, 42, är efter sju slag under par och plötsligt en av Annika Sörenstams stora utmanare till segern i LPGA-mästerskapen.

Det talats mest om rockstjärnekampanjer, baddräktskalendrar och egna dokusåpor, men i skuggan av försöket att göra golftouren mer ungdomlig och tuff så har Laura Davies plötsligt hittat storformen.

Den tuffa, långa Bulle Rock-banan passar henne bra och den hårtslående legenden är med i den absoluta toppen efter inledningsronder på 67 och 70 slag.

- Jag har spelat bra en längre tid, men inte lyckats resultatmässigt. Det har varit frustrerande. Jag ringer hem till min familj och säger att jag spelade bra och så ser de att jag hamnade 28:a eller 60:a eller något. Då är det svårt för dem att tro mig, säger hon.

Samtalet hem på fredagskvällen blev nog roligare.

- Jag är mycket nöjd med att ligga sju under par, men jag treputtar alldeles för mycket. Så har det varit länge nu. I Österrike slog jag ett utslag 380 yards (347 meter) men klarade ändå bara par efter en treputt. Men den här typen av banor passar mig mycket bra, sade hon.

Åt Annika Sörenstam, som efter halva sin avslutningsrond delade ledningen med Davies, tror dock inte britten att det finns så mycket att göra.

Hennes form är helt enkelt för bra.

- Annika går mig på nerverna, säger hon med ett skratt.

- Men jag brukar inte säga det till henne, jag brukar boxa henne i stället...skämt åsido, Annika är den bästa golfaren någonsin. Ser man till vad hon har åstadkommit och vilka spelare hon besegrar tävling efter tävling så är det otroligt imponerande. Inte ens Tiger (Woods) har dominerat på det sätt hon gör, tycker jag. Jag tror hon blir svårslagen i helgen, men om jag inte kan vinna själv så hoppas jag att jag får gå ut i ledarbollen på söndag så jag får se henne vinna.

Mimmi Hjorth följde upp sin 70-rond med en 77:a och lär missa kvalgränsen, precis som Sophie Gustafson (73-81) och Charlotta Sörenstam (77-81). Helen Alfredsson, Eva Dahllöf och Annika Sörenstam tillhör dem som ännu inte spelat klart.

Niclas Johansson/TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet