Stoppade - av fruarna

SPORTBLADET

Lasse Anrell vet vad avhoppen från Tre Kronor beror på

Jag tror jag vet vad som hänt.

Hockeyspelarna får inte vara med i Tre Kronor.

De får inte - för sina fruar.

Ett helt lag har tackat nej nu.

Det finns snart inte en spelare i hela Hockeysverige som inte tackat nej. Snart får vi läsa om spelare i Arboga, Skövde och Kovland som nobbar. Det ligger status i att tacka nej. Förr låg det status i att dra på sig Tre Kronors gula tröja med breda axlar - nu ligger det status i att tacka nej.

Har man inget skäl får man hitta på ett.

Mest kreativ den här veckan: Niklas Sundström som ska på bröllopsresa. Trots att han gifte sig för sju år sen och redan hunnit skilja sig. Typ.

På den gamla goda tiden - innan folk blev så här uppfinningsrika - tackade folk nej på grund av eksem när det var julturnering i Sovjet. Nu krävs det lite starkare ursäkter. Bröllopsresa. Barnafödande. Pappaledighet.

2222 förundersökningar

Jag tror inte det är Bengt-Åkes fel.

Jag tror inte ens det är mupparna Englunds fel.

Jag tror det är fruarnas fel. De vill inte se sina män i Tre Kronors tröjor. De vill inte ha en man med dåligt rykte. En vandringspokal. En sexdåre.

Det är alltså sexskandalens fel. Det pågick 22 förundersökningar efter sexskandalen. Sen pågick det 2222 förundersökningar när alla spelare i Arboga, Skövde och Kovland fick svara på frågor av tredje graden från rätt upprörda och plötsligt helt misstrogna fruar.

De tidigare så godtrogna så kallade hockeyfruarna hade plötsligt vaknat ur sin slummer och liknade mer KGB-agenter än de silikonstinna dumbommar de varit i åratal.

Folk frågade.

Släkten undrade.

Grannarna gapade.

Syskonen skvallrade.

Plötsligt var det inte tjusigt längre att vara hockeyhustru. Plötsligt tittade folk snett på en och undrade hur många gånger man blivit bedragen. Plötsligt var man en lägre kast.

Nu har fruarna sagt ifrån.

- Du visar dig inte i den där tröjan igen eller också väljer du en annan hemmafront. Min man ska inte umgås med en massa sexdårar och få mentala men för livet.

Spelarna gillar inte det där riktigt. Jag känner till fall där spelare försökte argumentera mot sin hustru - han hade uppenbarligen inte förstått, precis som Lilja och Husse, att man inte kan argumentera mot fruar och media när det gäller sex och snusk och förnedring.

Borsta tänderna och be bön

- Ja, men hallå, vi får ju skria under ett papper.

- Wow, vad häftigt, ett papper, svarade frun med sarkasmen rinnande längs mungipan. Vad står det där?

- Att vi ska lägga oss tidigt, att vi ska sköta oss och avhålla oss från att gå på krogen.

- Inget annat?

- Nä.

- Att dom glömde att skriva in att ni ska borsta tänderna och be aftonbön också. Vad konstigt. Vilken blotta. Hur ska dina neanderthalpolare klara att fatta såna beslut själv?

Sen dog samtalet ut. Samtal med fruar gör ofta det.

Enligt vad Sportbladet erfar har Bengt-Åke börjar inse att vi sannolikt kommer att få se ett Tre Kronor som enbart kommer att bestå av  Jörgen Jönsson och Jonas Höglund. Sannolikt på grund av att de är de enda spelarna av elitklass med någorlunda gott rykte.

Magnus Hedman - apropå gott rykte - vill bara spela för AIK om han flyttar hem. Han har tydligen inte varit hemma på ett tag.

Om nu Mourinho hade rätt hela tiden - varför skulle han då böta?

Snart måste nog Bengt-Åke ringa Tallinder, Husse och Lilja om han ska få ihop fullt lag.

Johan Plate... vad tänkte Skellefteå på?

Royal League gick vidare i veckan - var det nån som kände yran?

Man har mätt underhudsfettet på Dede Anderson och han har minst i allsvenskan, sa Nanne Bergstrand. Hallå, vad är det där för en konstig sport egentligen?

Joakim Karlsson i Gefle fick hälsenan skadad av en spegel. Ulf Rådbjer när han spelade fotboll. Se där, fotboll och fåfänga är två verkligt farliga marknader. Hockey däremot är nyttigt.

Det är när Lasse Granqvist börjar hacka på ens frisyr som man inser att man kanske borde klippa sig.

Carro ska hoppa tresteg och Christian Olsson ska hoppa höjd - herregud, kids, akta era små söta hälsenor.

Magdalena Graaf säger att hon är trött på att vara fotbollshustru. Låter som ett svepskäl. Det hade väl löst sig på ett naturligt sätt rätt snabbt, Maggan?

Bilden på Souray, Chara och Gerber i tisdags var journalistisk klockren. Avspärrat. Nu känns den inte lika aktuell längre. Slutspel är färskvara.

Andreas Bergwall väljer Hammarby bandy. God guldchans, säger han. Hmm... vet han ingenting om bandy?

76-5 i skottstatistik, Sverige-Kazakstan. Kan man ta ett sånt VM på allvar?

Nu ska jag ut och mäta underhudsfettet på Wennerholm. Gud vet var det slutar.

För övrigt anser jag att Kjell Jonevret är veckans poet:

"Sören Larsen kan bli en obehaglig överraskning för många lag. Han är stor, han är stark, han är dansk."

Hvergang.

lasses lista - här är veckans 10 hetaste svenska sportprofiler

mejl till [email protected]

Citatet