Andraplats för Jonsson

SPORTBLADET

Rickardsson utslagen i semifinal

Foto: Lyckad GP-kväll. Andreas Jonsson tangerade sitt bästa resultat i GP-sammanhang när han blev tvåa i Cardiff.

Äntligen blev det en svensk pallplats i årets GP-cirkus i speedway.

Men det var inte Tony Rickardsson som tog den – utan Andreas Jonsson.

Jonsson slutade tvåa i den dramatiska finalen i inomhusarenan i Cardiff inför 40 000 åskådare.

– jag är nöjd även om det inte räckte ända fram. men jag hoppas det här kan bli mitt genombrott, säger Jonsson.

Jonsson har haft en tuff start på årets säsong. Han bröt foten i början av säsongen, men har de senaste veckorna visat att han är på gång igen.

Och kvällens finalplats är en stor framgång för Jonsson.

Men det började inte bra för Jonsson som slutade sist i sitt första heat för kvällen. Men efter det visade Jonsson, som i elitserien kör för Luxo Stars, att formen börjar infinna sig.

Han blev tvåa i sitt andra heat och vann sen sitt tredje och fjärde innan han avslutade med att ta en etta i grundomgången.

I semifinalen blev det sen en andraplats bakom Jason Crump, vilket säkrade finalplatsen.

Finalen kom att avgöras med två starter efter som Greg Hancock, 36 år i dag, krokade ihop med Jaroslaw Hampel i den första starten och blev utesluten.

I den avgörande finalen tog Jason Crump starten med Andreas Jonsson på andraplats. Jonsson fick kämpa hårt för att hålla sin andraplats och tangerade därmed sitt bästa resultat någonsin i GP-sammanhang. Jonsson slutade tvåa i fjol i Målilla också.

– Banan var väldigt svår, men jag gillade den. Jag försökte ge Crump en match, men jag är glad över andraplatsen, säger Jonsson.

Men frågan är om inte årets GP snart är avgjord.. Jason Crump vann igen samtidigt som Nicki Pedersen, Tomasz Gollob och Leigh Adams alla misslyckades vilket gör att Crump nu leder med VM-tabellen 36 poäng.

Inte heller Tony Rickardsson får det att lyckas fullt ut i år. Rickardsson är fortfarande utan pallplats i årets VM. I dag blev det en semifinalplats där Rickardsson lite överraskande valde innerbanan vilket inte var något lyckat val.

Antonio Lindbäck gjorde en hygglig tävling och var bara någon poäng från att ta sig till semifinal.

Sportbladet.se

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway