Hingis kommer inte att lyckas nu heller

1 av 2 | Foto: Foto: AP
Martina Hingis borde ha tagit en Grand Slam 1997.
SPORTBLADET

Hon borde ha vunnit Franska Mästerskapen under sin förra era, men det gjorde hon inte.

Martina Hingis kommer inte att lyckas den här gången heller.

Hon har allt som behövs på grus och vann den riktigt stora tävlingen i Rom för en vecka sen. Det var första titeln sedan hennes comeback och på fem månader har hon klättrat upp till fjortonde plats på rankingen.

Venus Williams, Elena Dementieva, Maria Sharapova, Anastasia Myskina, Svetlana Kuznetsova och Lindsay Davenport. Efter tre års frånvaro från touren har Hingis tagit dessa skalper sedan comebacken.

Starkare och mer uthållig

Hon rör sig perfekt på underlaget där det krävs ett konstant, noggrant fotarbete. Hon är starkare och mer uthållig nu och hon har höjt sitt tempo. 25-åriga Hingis agerar lugnare och med mer glädje på banan än tidigare och det kan ta henne långt. Schweiziskan har varit i final två gånger och semifinal tre gånger i Paris. Den dåvarande världsettan borde ha tagit en äkta Grand Slam 1997 då hon förlorade i franska finalen mot Iva Majoli.

Om Hingis går långt tror jag att vikten av titeln kommer att göra henne för nervös. Många säger att ju äldre man blir desto mer förstår man hur få chanser man har att skriva historia. Det kan ställa till det för Hingis om hon är nära.

Jag tror att hon når kvartsfinal, där hon får stryk av Kim Clijsters.

lll

Rafa-Roger show.

Det är ju så här det ska vara. Eleganten mot kämpen. En av de mest överlägsna världsettor genom tiderna, Roger Federer från Schweiz, får se sig som en outsider när det gäller titeln i Paris. 53 raka segrar på grus säger det mesta om mallorcanen Rafael Nadals dominans.

Varje gång dessa två möts vet man ungefär hur det kommer att se ut, men har Federer något nytt han tänker plocka fram den här gången för att få hål på Nadalmuren? Det finns ingen annan som skulle kunna hitta fler variabler i sitt spel för att komma åt Nadal.

Federer kommer att attackera och Nadal kommer att försvara sig och kontra.

Grus - Federers sämsta underlag

Roger själv säger att han närmar sig Rafael för varje match de spelar. Det står 5-1 i inbördes möten till spanjoren, som har vunnit de fyra senaste gångerna. I finalen i Rom för två veckor sen hade schweizaren två matchbollar men förlorade i femte setets tiebreak.

Federer kommer till skillnad från Nadal att ha en utmaning i varje match på väg fram till finalen. Grus är hans sämsta underlag och det finns en uppsjö av spelare som älskar det röda och som kan göra sitt livs match mot världsettan och plocka bort honom tidigt ur turneringen. Om det händer kan Nadal promenera hem titeln.

Blir det finalshow mellan Rafa och Roger så kan det vara just den här gången på tio som Federer besegrar Nadal på grus, sådana är oddsen enligt mig.

Om Federer vinner i Paris blir han den sjätte mannen genom tiderna att vinna alla fyra Grand Slam-turneringar. Han kan dessutom bli den tredje spelaren som tar en äkta Grand Slam. Det har bara Don Budge och Rod Laver lyckats med tidigare.

Let the show begin.

lll

Ja, just det, Sofia Arvidsson har så pass bra lottning att hon kan nå tredje omgången, trots att grusformen inte infunnit sig tidigare i år.Martina Hingis borde ha tagit en Grand Slam 1997.

Henin och Nadal favoriter

Maria Strandlund-Tomsvik ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis