Visst kan T&T vinna

SPORTBLADET

Heta känslor när Trinidad & Tobago besegrade amatörgäng

Foto: HETA KÄNSLOR Matchen mellan Paraguay och St Pauli slutade inte direkt vänskapligt. David Atiba Charles fick rött kort efter en tuff tackling och känslorna var lätt upprörda ett tag.

Hamburg (TT:s utsände)

Fantasifulla och farliga framåt.

Rena cirkusen bakåt emellanåt.

Trinidad och Tobago B skiljer sig inte från Leo Beenhakkers förstauppställning.

I femte matchen på 13 dagar – och bara två dagar efter 0–3 mot Tjeckien – släppte trinidadiernas holländske förbundskapten fram reservgänget.

Hela drösen, faktiskt.

Bara vänsterbacken Avery John fanns kvar från startelvan i lördags – och inte ens på sin rätta plats i laget. Nu fick han kliva in som mittback under de 45 minuter han spelade.

Viktiga spelare vilade

Målvakten Kelvin Jack, mittbackarna Marvin Andrews, Dennis Lawrence, mittfältarna Densill Theobald och Dwight Yorke samt anfallaren Stern John – hjärta, ryggrad och spetskompetens – fanns inte ens med i 16-mannatruppen på Millentor.

– Det här var en förberedelse för spelarna 12–23 i truppen, inget annat. Jag vill ha 23 spelare som kommer så väl förberedda som möjligt till VM, inte bara elva och vi fick den match vi hoppades och behövde, säger Beenhakker.

2–1 (2–0) mot S:t Pauli, femma i Regionalliga Nord, den tyska tredjeligan, var annars...ja, inte mycket mer än just en seger.

Piggast på planen: Alexander Östlunds klubbkompis i Southampton, Kenwyne Jones. Han rullade in 1–0 sedan han sprungit sig fri och spelade sedan fram till Jason Scotlands 2–0.

Jones står på gränsen till en plats i startelvan mot Sverige i VM-premiären på Westfalenstadion i Dortmund på lördag.

Knappast någon annan, förutom Avery John då. Att han plockades av i halvtid kan tolkas som att han spelar mot Sverige.

Leo har laget klart

TT: Kom någon spelare närmare startelvan mot Sverige?

– Den har jag redan klar för mig, säger Beenhakker.

Tredjemålvakten Clayton Ince var inte heller så pjåkig så länge han fick arbeta med händerna. De stoppade några tunga distansskott.

Värre ställt var det med fotarbetet. Han skickade iväg några präktiga snedsparkar som vassare anfallare än okända storheter som Michel Mazingu-Dinzey och Robert Palikuca tagit bättre vara på.

Den alarmerande bristen på dugliga försvarsspelare var också påtaglig. Det var virrigt värre titt som tätt när bollen hamnade i trakterna runt Ince.

Om spionen Benny Lennartsson och den svenska landslagsledningen följde matchen från hotellrummen på Park Hotel i Bremen, kunde de konstatera att så mycket till obehagliga överraskningar har inte Beenhakker att komma med när han gräver djupt i truppen.

Först på slutet hettade det till i en vänskapsmatch som främst spelades därför att Trinidads fotbollsförbund har skral ekonomi.

David Atiba Charles gick in i en duell med dobbarna före och snart var alla utespelare samlade för att ”göra upp”. Det slutade med rött kort för Charles och en tysk.

Roligast på Millentor: 19400 hängivna åskådare, utsålt för andra gången den här säsongen.

Henrik Skiöld/TT