Sportbladet

Tjejerna - roligare att höra än att se

SPORTBLADET

Karin Schmidt: Tjejerna bättre på att kommentera än att spela

Tänk att det bara är ett år kvar till fotbolls-VM i Tyskland. Lycka. Ett fotbolls- surkål- och korvbesök hos släktingarna i Frankfurt ligger ju rätt nära till hands.

Och en härlig före-middagen-öl av vad som komma skall får man i SVT:s för-VM. I går bjöds vi på Brasilien-Mexiko, den fotbollen ser man ju hellre än något svenskt lagomspel hela dagen lång. En kollega sa något om att har man råd att byta ut Kaká och Ronaldinho så kan man bjuda upp till dans utan att skämmas. Helt rätt SVT, att köpa in för-VM, även om nog många dissar valet. Också roligt med Anna Pohjanen i studion. Att man hajar till över att en tjej snackar fotboll i tv år 2005 är ju rätt sjukt. Anna är minst lika bra som gubbarna runtomkring.

Lite skillnad på den VM-satsningen och TV 4:s val att visa dam-EM. Det är faktiskt mycket roligare att höra tjejerna kommentera än att se dem spela fotboll. En sevärd match (Sverige-Norge) räddar inte hela tv-satsningen.

Om den här katt- och råttaleken ska fortsätta förlorar ju SVT stort mot MTG, vad gäller golfen. Som jag vid ett antal gånger skrivit går jag inte och längtar till golfsändningarna, men om man nu ska visa spektaklet så kan man väl göra det på riktigt. Damernas Wegmans Rochester LPGA drar vanligtvis kanske inte så många tittare och när oslagbara Annika inte är med känns det som om b-laget är ute och lirar. När då MTG slår på stora trumman och visar Grand Slam-turneringen US Open med hela världseliten och en Zachrisson i storform, då bränns det, även för ett golfpucko som jag.

Tråkigt att se hur villkoren för sportsändningar i public service förändrats till det sämre de senaste tio åren. SVT får numera köpa in rännstensmaterialet, bortsett från vissa större evenemang, medan kommersiella kanaler lägger beslag på godbitarna.

Bäst

Sämst

Karin Schmidt

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet