Kronberg vidare utan att imponera

avZendry Svärdkrona

SPORTBLADET

men Nossmy föll och skadade sig

Robert Kronberg tog sig vidare från försöken på 110 m häck. Men inte på placering. Han fick lita till sin tid, 13,66, för att gå till mellanheat.

För hans yngre kollega Philip Nossmy gick det riktigt illa. Den 19-årige talangen störtade rakt in i den tredje häcken och blev liggande på banan. Så småningom rullades han ut på bår med omlindat högerlår.

Rizak Dirshe tog sig för första gången vidare från försök på 800 m i ett stort mästerskap. Med 1.47,36 var han trea i sitt heat och femma totalt. Däremot missade Khaled Azerkan avancemang till semifinal. Han fick känning av en sträckning i baken och bröt på sista varvet i sitt heat.

Lena Nilsson tappade mark på spurtrakan och blev sexa i sitt försöksheat på 1 500 m. Hon prickade sitt personbästa på hundradelen, 4.09,89, men var ändå långt från avancemang till final. Med 17:e plats fattades det fem placeringar och drygt fyra sekunder.

Längdhopparen Peter Häggström har en problemfylld säsong bakom sig och nådde aldrig upp till sin gamla kapacitet. Hans enda godkända hopp, 7,53, var 20 centimeter för kort för att nå final.

Kristian Pettersson har länge haft besvär av en ryggskada och hamnade med 55,85 långt från finaldiskussionen i diskus.

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott