Kajsa vann med 1,97 i regnigt Paris

SPORTBLADET

Christian Olsson tvåa igen

PARIS

Tuffa förhållanden med regn - fina svenska resultat i Paris Golden League-gala ändå.

Trestegshopparen Christian Olsson kom tvåa på 17,60 - bara tre centimeter från det svenska rekordet - och Kajsa Bergqvist vann höjdtävlingen.

- Jag måste vara nöjd med 1,97 under de här förhållandena, sade hon.

Kajsa Bergqvists fina form håller i sig.

På fredagskvällen vann höjdhopparen den regniga Golden League-galan i Paris efter att ha klarar 1.97 i sitt tredje försök.

Svenskan stod över 1.93, klarade 1.95 med stor marginal för att sedan riva på 1.97 två gånger.

Känner ingen press

Men i det sista försöket tog hon sig över, trots att hon snuddade ribban med både skuldran och ryggslutet, och därmed var segern klar.

- Skönt att kunna vinna mot de här tjejerna igen. Det var väldigt kul att tävla i dag, jag känner ingen press, jag har ju visat vad jag kan redan. Men 1,97 är jag väldigt nöjd med i dag, sade hon.

Trots de tuffa förhållandena lade Kajsa sedan upp ribban på 2.02, svenskt rekord för bara några dagar sedan, men var inte allt för nära att klara.

- Det var hyfsade försök på 2.02. Jag hade bra tryck i hoppen, men hade inte riktigt höjden på rätt ställe, sade hon till TV4.

Tre centimeter från rekord

Om Kajsa imponerade hela vägen fram till segern, inledde trestegshopparen Christian Olsson svagt.

Det första hoppet vara precis över 16 meter (16,11) vilket är ovanligt kort med tanke på att Christian varit stabil över 17 meter hela säsongen.

Men det fanns ingen anledning att tvivla särskilt länge.

Det andra hoppet mätte 17,32 och när han sedan slog till med 17,60 - bara tre centimeter från det svenska rekordet - tog han ledningen.

Men än är han inte ohotad trestegskung i världen. Jonathan Edwards, såklart, ville inte vara sämre utan hoppade otroliga 17,75 och kunde vinna.

Enda plumpen i protokollet för svenskarna var stavhopparen Patrik Kristiansson, som inte hade någon lyckad tävling. Han rev tre gånger på ingångshöjden 5,55 och fick därför åka hem utan att ha klarat ett enda hopp.

Resultat

TT