Sörenstam tillbaka vill ha revansch

SPORTBLADET

Möter US Open-vinnaren Inkster i New York

Hon kunde inte göra något åt en storspelande Juli Inkster i US Open.

Då tog hon två veckors semester.

Men nu är Annika Sörenstam redo att åter regera i damernas golfvärld - i New York.

Foto: Annika Sörenstam spelar i helgen en av sina favorittävlingar - Big Apple Classic i New York.

I årets tredje major - US Open - gick Annika Sörenstam ut med två slags ledning sista dagen. Men inte ens golfvärldens för närvarande mest överlägsna kunde göra något åt den slutspurt som amerikanskan Juli Inkster kom med. Hon gjorde en av de bästa slutrundorna i US Opens historia och besegrade Sörenstam med två slag.

Sedan tog båda semester.

Favorittävling

Men när LPGA-touren nu kommer till New Rochelle i New York och det är dags för penningstinnna Big Apple Classic finns båda med i startfältet.

För Annika finns det dessutom ytterligare en anledning, att Wykagyl Country Club är en av hennes favoritbanor på touren. Här vann hon både 1998 och 2000.

- Förutom det har jag spelat bra här, och jag gillar verkligen att komma till New York. Jag gillar banan, eftersom det är en traditionell bana med trädridåer och små greener.

Men Sörenstam, som i praktiken redan har avgjort penninglistan på touren efter makalösa sex segrar, kommer inte att få en sjunde seger till skänks.

Segraren får 1,4 miljoner

Juli Inkster har laddat om batterierna efter US Open, och dessutom är Karrie Webb på jakt efter tronen som golfvärldens drottning - tronen hon hade i två år innan Sörenstam petade ned henne.

- Jag hade några riktigt bra år 1999 och 2000 (då hon var världsetta) och jag vill tillbaka dit igen, säger Webb.

Om Sörenstam fortsätter på det sätt hon spelat under merparten av säsongen - det vill säga bäst - kan hon kvittera ut 1,4 miljoner kronor på söndag.

Jonas Bladh

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf