Tips pekar ut mördare

SPORTBLADET

Blåvitt-supporterns död kan vara på väg mot en lösning

Fallet Tony Deogan kan vara på väg mot sin lösning.

När dödsmisshandeln av fotbollssupportern togs upp i tv-programmet Efterlyst fick polisen in tips som pekar ut gärningsmännen.

Den 29 juli förra året slogs IFK Göteborgssupportern Tony Deogan, 26, medvetslös vid ett bråk i Högalidsparken i södra Stockholm inför den allsvenska fotbollsmatchen mellan AIK och IFK Göteborg.

Den 2 augusti avled han på Karolinska sjukhuset i Solna.

I går togs fallet upp i TV 3-programmet Efterlyst.

Under programmet hörde tittare av sig och lämnade upplysningar till polisen.

"Det ser positivt ut"

Det kan leda till ett genombrott i dödsfallsutredningen.

- Vi har fått in jättebra tips som namnger de gärningsmän som ska vara inblandade i det här, det ser väldigt positivt ut, sa kriminalkommissarie Pia Hederén i slutet av sändningen.

Den första, preliminära, obduktionsrapporten efter Deogans död visade att han skulle dött en naturlig död som inte orsakats av misshandeln men den 12 september ändrades slutsatsen i den slutgiltiga rapporten, en rapport som innebar att den i augusti nedlagda dödsfallsutredningen återupptogs.

Bevisen höll inte

I början av oktober anhölls en 26-årig AIK-supporter skäligen misstänkt för grov misshandel av Tony Deogan.

Men bevisen höll inte och i slutet av november fattade kammaråklagare Henrik Söderman beslutet att återigen lägga ner utredningen, något som ledde till att han polisanmäldes av Tony Deogans mamma Radha Deogan.

Kritiken från Radha Deogan riktade sig mot att många av vittnesförhören genomförts via telefon. Hon menade också att polisen borde ha varit mer öppen för anonyma tips.

Nu talar mycket för att utredningen kommer att återupptas. Tipsen som kom in under gårdagens tv-program innebär sannolikt att polisen återigen kan börja arbeta med fallet.

Många tvära kast

Martin Fransson