Ferrari kan få oväntad hjälp - av McLaren

Publicerad 2012-11-01

- Jag är säker på att vi kan slåss om segern, säger Jenson Button

Jenson Button, mästare 2009.

Fernando Alonso kan få hjälp av ett oväntat håll.

Av McLaren.

– Jag är övertygad om att vi gör en riktigt bra helg, säger stallchefen Martin Whitmarsh.

Följ ämnen
Formel 1

Kampen om VM-titeln i formel 1 handlar numera främst om Sebastian Vettel, Red Bull och Fernando Alonso, Ferrari. När tre deltävlingar återstår är det Vettel som leder med 13 poäng och han har vunnit de fyra senaste tävlingarna.

Nu väntar Abu Dhabis GP; en bana där Vettel varit väldigt stark och vunnit två av tre lopp, men där McLaren hoppas på att blanda sig i toppstriden.

Britternas mål är att vara tvåa i konstruktörsmästerskapet bakom Red Bull och en seger på söndag kan mycket väl betyda ett man tar in de tio poängen som VM-tvåan Ferrari har - och det kan också betyda att man hindrar Sebastian Vettel från att dra ifrån i VM-sammandraget.

På så sätt hjälper Fernando Alonso i hans jakt på sin tredje titel.

Hamilton imponerade

- McLaren har alltid varit bra i Abu Dhabi, Lewis Hamilton imponerade när han tog pole 2009 och ledde till dess att han tvingades bryta, det var för övrigt senaste gången som ingen av våra bilar tog poäng. 2010 stod både Lewis och Jenson Button på prispallen och förra året imponerade Lewis när han vann loppet. Det handlar om en bana som båda förarna njuter av att göra och jag  är övertygad om att vi kommer att göra en riktigt bra helg, säger Martin Whitmarsh i ett pressmeddelande.

- Vi tar också med oss det positiva från Indien. Även om Red Bull var överlägsna i kvalet så körde Lewis och Jenson mycket bra. Vårt tempo under söndagen var riktigt, riktigt bra, framförallt under den andra delen av loppet.

Vill radera ut Ferraris rekord

McLaren har i helgen också chansen att bli det första stall som tar poäng i fler än 55 lopp i rad. Det tidigare rekordet har Ferrari med Michael Schumacher och Eddie Irvine/Rubens Barrichello och det är från perioden mellan 1999 och 2003.

- I de två senaste loppen har Lewis och jag stått på prispallen tillsammans och jag räknar med att det blir mycket jämnt i helgen, jag vågar inte ens tippa hur det går, säger Jenson Button.

- Precis som de senaste helgerna har väl Red Bull en liten fördel när vi anländer till banan, men gör vi bra träningar är jag övertygad om att vi kan vara med och slåss om segern.

Följ ämnen i artikeln