Crump tvingas avsluta karriären

Foto: BILDBYRÅN
”Man hittar inte en bättre lagkapten i världen”, säger Vetlandas sportchef.

Trefaldige världsmästaren i speedway, Jason Crump, tvingas lägga av. Det nyckelbensbrott 27-åringen ådrog sig i juli vägrar att läka.

– Ett abrupt slut på karriären men hälsan måste gå först, säger Bo Wirebrand, sportchef i Crumps svenska klubb Vetlanda.

Redan innan säsongen var över deklarerade Crump att han inte tänkte fortsätta köra i VM-serien 2013, ligorna i Sverige och Polen skulle prioriteras. Men efter ett läkarbesök hemma i Australien tvingades Crump att ta beslutet att lägga av. Det nyckelbensbrott han ådrog sig i Ryssland i juli vill inte läka som han hoppats.

– Två av brotten har läkt ytterst lite, det tredje inte alls och sånt måste man ha stor respekt för. Rehabtiden kommer att vara sju-åtta månader, mer om man måste transplantera ben, säger Wirebrand.

Åkte i Vetlanda

Crump hade en mycket framgångsrik karriär med tre VM-guld (2004, 2006, 2009) som höjdpunkter. I Sverige bidrog han mycket till Vetlandas framgångar.

– Man hittar inte en bättre lagkapten än Jason i hela världen, vi kommer att sakna honom mycket. Hur vi kommer att ersätta honom vet jag inte än, det tar vi senare. Men det fanns förare som ville köra för oss som fortfarande är kontraktslösa, säger Wirebrand.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway