STCC hotar att lämna förbundet

Av: Patrik Larsson, TT

Publicerad:

Vill inte betala avgiften – kan få stora konsekvenser

Johan Kristoffersson på Solvalla.
Foto: Scanpix
Johan Kristoffersson på Solvalla.

STCC vill lämna Svenska bilsportförbundet.

Banracingserien vill inte betala vad förbundet kräver för ett nytt avtal.

– Vi är beredda att driva mästerskapet utan inblandning från SBF, säger STCC:s vd Bob Huzell till TT.

Banracingserien STCC, som i år gått ihop med fjolårskonkurrenten TTA, hotar med att lämna Svenska bilsportförbundet (SBF). Skälet är att förhandlingarna om ett nytt avtal dragit ut på tiden och att STCC inte vill betala mer än hälften (500 000 kronor) av vad SBF vill ha för avtalet (1 miljon kronor).

– Vi är inte villiga att betala lika mycket premier som vi har gjort genom åren. Vi trodde vi hade ensamrätt för touringcar-mästerskap men så sålde de rättigheter även till TTA förra året. Vi anser att de bröt mot avtalet, säger STCC:s vd Bob Huzell till Värmlands Folkblad.

Hotar förändra Idrottssverige

2008 stoppade SBF en icke förbundssanktionerad tävling, där licensbundna förare och domare deltog, vilket i sig ledde till en anmälan till Konkurrensverket. KKV dömde i den konkurrerande tävlingens fördel och efter att ärendet överklagats i Marknadsdomstolen, som höll fast vid den tidigare domen, stod det klart att Idrottssveriges föreningar och förbund kan stå inför stora förändringar – och en framtid där förbunden varken har översyn eller kontroll.

– Vi är beredda att driva mästerskapet utan inblandning från SBF, säger Bob Huzell.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN