Köper konkurrenten – för 3,7 miljarder

Av: Daniel Grefve

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

”Vi är överlyckliga”

Ryktena har gått i flera månader.

Men i går kväll blev det offentligt.
Pokerstars tar över Full Tilt Poker.
– Vi är överlyckliga, säger Pokerstars ordförande Mark Scheinberg.

Full Tilt Poker var fram till förra året en av världens största pokersajter, där flera av världens bästa spelare (bland andra Phil Ivey, Gus Hansen och Patrik Antonius) spelade. Men i samband med ”Black Friday” – då internetpokern i USA i stort sett förbjöds på grund av ekonomisk brottslighet – stängdes sajten ned och samtliga pengar som spelare hade på sajten frystes inne.

Men nu är en lösning här. Det blir, precis som det har ryktats om i flera månader, världens största pokernätverk Pokerstars som tar över Full Tilt Poker.

Priset: 3,7 miljarder

I går kväll meddelade företaget att de har nått en överenskommelse med USA:s justitiedepartement om att ta över Full Tilt Poker.
Pokerstars ska betala den amerikanska regeringen totalt 547 miljoner dollar (nästan 3,7 miljarder kronor) över en treårsperiod.

Ska betala kunderna

Pokerstars meddelar även att de kommer att betala tillbaka samtliga pengar (totalt 184 miljoner dollar – eller 1,2 miljarder kronor) som Full Tilt har varit skyldiga sina icke-amerikanska kunder under en tremånadersperiod efter att affären är helt klar.
Trots att Pokerstars har ett eget nätverk planerar de att öppna Full Tilt Poker, på de flesta marknader, som ett separat pokerrum.
– Vi är överlyckliga över att kunna lägga detta ärende bakom oss, säger Pokerstars styrelseordförande Mark Scheinberg i ett pressmeddelande, och fortsätter:
– Den här lösningen bevisar att vi fortsatt är världsledande inom pokerindustrin, och att vi är fast beslutna att arbeta med regeringen för att säkerställa största möjliga kvalitet och säkerhet för spelarna.

Hansen nöjd

Nyheten är naturligtvis välkommen för många spelare. En av de som jublar är Gus Hansen.
– Personligen så är jag glad för denna oväntade julklapp. Det har sett mörkt ut, det har sett ljust ut, det har sett mörkt ut och nu ljuser det riktigt mycket, säger Hansen till Ekstrabladet, och fortsätter:
– Jag vill dock vänta tills "The chicken has hatched" som man säger på engelska, innan jag börjar använda dem.
– Som många nog vet har jag börjat med nätpoker igen, så då är det bra med lite extra stålar. Jag har 2,4 miljoner dollar (drygt 16 miljoner kronor) stående på mitt Full Tilt-konto, och det är ju också en sorts pengar.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN