”Stal kreditkort för att ha råd att spela”

SPORTBLADET

Stjärnan erkänner synd

Matt Marafioti har vunnit tiotals miljoner under sin pokerkarriär.
Men när han inledde sin karriär var det tuffare.

– Jag stal kreditkort för att ha råd att spela, säger han.

Foto: Matthew Marafioti är ofta inbladad i skandaler.

Matthew "ADZ124" Marafioti är en mycket känd och framgångsrik pokerspelare, som har varit inblandad i många uppmärksammade incidenter. Han har bland annat anklagats för att spela på flera konton på Pokerstars, varit inblandad i ett ordkrig med Daniel Negreanu och öppet hånat sin ex-flickvän Lauren Kling på Twitter. Dessutom har han, den senaste tiden, anklagats för att – tillsammans med en svensk spelare – ha fuskat på nätpoker.

”Fullständigt beroende”

I veckan har det åter dykt upp fuskrubriker med Marafioti inblandad. Detta efter att han själv erkänt i en videointervju med Pokerlistings erkänt att han handlade på ett oärligt sätt i början av sin pokerkarriär.
– Någon berättade för mig att nätpoker existerade. Därefter bad jag min pappa om 50 dollar för att lira lite. Sedan blev jag fullständigt beroende. Redan från början spelade jag hela tiden och var helt beroende av det, säger han, och fortsätter:

– Jag gick vidare till att stjäla folks kreditkort för att spela, och jag förlorade det mesta av mina pengar på att spela poker.

Vunnit 13 miljoner i turneringar

Marafioti utvecklades dock och blev betydligt bättre. Han har nu spelat in 2 miljoner dollar (över 13 miljoner kronor) på liveturneringar, och tiotals miljoner kronor i cash games.
– Om någon hade sagt när jag var yngre att jag skulle kunna ha smycken, konst för hundratusentals dollar, ett hus för flera miljoner, en bil för ett sexsiffrigt belopp och alla sådana saker. Då hade jag inte trott på dem, säger han.
Han hoppas dock på mer.
– Jag känner mig väldigt underskattad och har inte haft det rätta flytet i slutet av turneringar. Så förhoppningsvis kommer folk, inom ett eller två år, inse att jag är en av världens bästa liveturneringsspelare, säger han till Pokerlistings.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker