Annas motorlista

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Motorlistan 3 februari

1) Fernando Alonso

I dag presenteras den Ferrari som ska ta upp jakten på McLaren och Red Bull. Ska den dubble världsmästaren ta sin tredje titel sex år efter den förra?

McLaren har redan presenterat sin bil, Red Bull presenterar sin den 6 februari och dagen efter är det testupptakt i Jerez.

2) Casey Stoner

Fjolårets världsmästare avslutade de första motoGP-testerna med ett fantastiskt banrekord i Sepang. Han körde på 1.59,607, Valentino Rossis gamla rekord från 2009 låg på 2.00,58. Stoner hade dessutom ryggproblem, han missade den första av de tre testdagarna.

3)  Rubens Barrichello

Den före detta F1-föraren har gjort ett test för IndyCar. Han verkade trivas, hans tider var imponerande och han förlängde testet från två till tre dagar. Nu är det upp till honom - vill han kör han IRL nästa år. Detta trots att han har lovat sin fru att aldrig köra på ovalbanor.

4) Jenson Button

Hans McLaren var först ut med att presentera sin bil och både Button och Lewis Hamilton är övertygade om en sak.

Att de kan vara med och slåss om VM-titeln 2012.

5) Pontus Tidemand

Styvfar Henning Solberg är garanterat stolt. Ur ett svårt läge tog Tidemand hem segern i den första deltävlingen av rally-SM.

6) Richard Rydell

Han behåller STCC-titeln från 2012, detta trots att han körde om Thed Björk när det var gulflagg. Svenska bilsportförbundet valde att avslå Björks protest.

7) Alex Zanardi

2012 är målet paralympics i London, 2013 vill den benamputerade italienaren köra det klassiska 24-timmarsloppet i Daytona. Han har redan snackat med Chip Ganassi om en plats.

8) Nick Heidfeld

Den före detta F1-föraren ska köra LeMans-serien för Rebellion i år, därmed kör han bland annat det klassiska 24-timmarsloppet.

9) Louise Cook

Ramona Karlsson får en kvinnlig konkurrent i PWRC. Brittiskan var tvåa i Monte Carlorallyt som inledde VM-säsongen. Totalt är sju ekipage anmälda: Michal Kosciuszko, segrare i Monte Carlo, Nicholas Fuchs, Marcos Sebastian Ligato, Lorenzo Bertelli, Nikita Philippov, Louise Cook och Ramona Karlsson.

10) Jac Villeneuve

Det ryktas om att den före detta F1-mästaren ska köra 12 lopp i NASCARS nationvideseries 2012.

Motorstopp

Adrian Sutil

Han har inget nytt F1-kontrakt och har nu dömts till ett och ett halvt års fängelse för grov misshandel av en av delägarna till F1-stallet Lotus. Domen blir villkorlig, men han ska även betala 1,8 miljoner kronor i skadestånd. Han får behålla sin superlicens av FIA, men frågan är om 29-åringen kan ta sig tillbaka till F1.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM