Lidberg: ”De får bära mig på bår”

SPORTBLADET

LONDON. Jimmy Lidberg kommer till OS med en sargad kropp.

Guldhoppet kliver in i turneringen fullt inställd på att det kan sluta med nya, tunga skador.

– Vafan, nu när jag är här får de bära ut mig på bår och hämta benet i andra ringhörnan om det krävs, säger han.

Jimmy Lidbergs höftskada har i sommar lett till andra åkommor. Förra veckan hade den 30-årige brottaren ljumskproblem och kunde inte träna för fullt.

I dag kliver han in i OS mot japanske Norikatsu Saikawa. Lidberg är en av favoriterna i 96-kilosklassen, men frågar du honom kan det lika gärna sluta på sjukhus som på prispallen.

– Enda orosmomentet är att det brister igen och slår över på den sidan att jag får hoppa på kryckor. Då kan man inte brottas. I en mardrömsvärld kan det hända i en match. Så jag balanserar lite på en skör tråd, säger han.

Men smärtan bekommer honom inte. Det får göra ont om det ger resultat.

– Det är vägen fram som avgör hur mycket man njuter av medaljen. Eftersom vägen varit tuff nu så blir glädjen desto större, säger Lidberg.

När var du senast nära att skita i brottningen?

– Det har varit dåliga dagar. Det har varit som värst när jag hoppade på kryckor och hade svårt att sätta på mig skorna. Då var det klart man tvekade.

Riskerar du något genom att ställa upp?

– Kortsiktigt riskerar jag såklart att det kan slås upp, men det är inget som ska påverka ett framtida liv. Vafan, nu när jag är här får de bära ut mig på bår och hämta benet i andra ringhörnan om det krävs. Jag har inte lång karriär kvar heller.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS