Ogier i svår krasch

avAnna Andersson

Publicerad:

Kartläsaren skadade armen

Foto: SCANPIX
Sebastien Ogier.

Sebastien Loeb kontrollerar VM-premiären.

Samtidigt som ytterligare en toppförare kraschar svårt.

Sebastien Ogiers kartläsare skadade armen.

Under den första dagen av VM-premiären i Monte Carlo kraschade Jari-Matti Latvala när han var i ledningen av rallytävlingen och under den andra dagen var det Sebasten Ogiers tur. Fransmannen som lämnade Citroën för VW inför säsongen tappade kontrollen över sin Skoda Fabia S2000 under den sista specialsträckan.

Det var en rejäl krasch och kartläsaren Julien Ingrassia hade smärtor i armen.

- Julien har sagt att han har problem med höger arm. Vi utgår inte i från att något är brutet, men läkaren ska titta på det, säger stallets press och PR-chef Stefan Moser till Autosport.

”Mycket lång väg kvar”

Annars fortsätter den regerande mästaren Sebastien Loeb i ett imponerande tempo. Han vann fem av de sex specialsträckorna under den andra tävlingsdagen och leder med 1 minut och 37 sekunder. Bakom honom slåss Fords Petter Solberg och Minis Dani Sordo om andraplatsen och det är Sordo som har ett litet övertag inför den tredje dagen. Nu väntar ett omslag i vädret och i stället för lera kan det mycket väl ligga blötsnö på vägen de kommande dagarna.

- Jag hade problem med de leriga områdena, säger Petter Solberg till motorsporttotal.

- Jag tänker bara på var jag fick kämpa, men det är en mycket lång väg kvar och blir det väderomslag? Jag tar det som det kommer.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally