Sandell bakom ratten i svensk rallysatsning

SPORTBLADET

”Är en otrolig förartalang”

Foto: Skoda
Patrik Sandell.

Sverige satsar mot ett VM-guld.

I rally.

Med Patrik Sandell bakom ratten.

Patrik Sandell har kört PWRC tillsammans med Staffan Parmander, kartläsaren som tidigare kört VM-rally under 14-säsonger, och i våras funderade de på hur de skulle ta sin satsning ett steg till.

Mot WRC och mot en VM-medalj.

– Staffan kom på idén om Sweden World Rally Team och han lovade att kontakta sina gamla kompisar för att lyssna om de var intresserade av att ställa upp, säger Patrik Sandell på en pressträff.

Legendarer i samarbete

Det var starten till Sweden World Rally team där nu de före detta världsmästarna Björn Waldegård och Stig Blomqvist samarbetar med erfarna rallylegendarer som Thomas Rådström och Staffan Parmander samt Leif Asterhag och Jan Pettersson, som arbetat med Toyota Team Sweden för att ta fram en ny svensk världsmästare i rally.

Sweden World Rally Team ska lotsa fram en ny svensk förare vart tredje år och målet är hela tiden att ta ett VM-guld, 2012 till och med 2014 är det Patrik Sandell som får chansen att köra en fabriksbil från brittiska Prodrive, en Mini John Cooper Works WRC.

”Han har ett helhetstänk”

– Vi har många stora förartalanger i Sverige, men valet föll på Patrik. Vi har bedömt honom vara den som är närmast en fabriksstyrning i WRC i dag. Han har ett helhetstänk i sitt sätt att jobba med partners, media och allt runt omkring, samtidigt som han har en otrolig förartalang, säger Björn Waldegård till emotorsport.se.

I år handlar det om Rally Sweden och vissa utvalda VM-deltävlingar. Nästa år blir det en ännu större satsning.

– Ända sedan 1999 har jag varit väldigt målmedveten och att ta mig till WRC har varit det stora målet. Nu har jag, tillsammans med mina samarbetspartners, tagit klivet dit där en vinst i VM är möjligt, säger Patrik Sandell.

Målet är att ta hem titeln 2014.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally