Poker

Är det här tidernas mest ledsna förlorare?

Av: 

Daniel Grefve

SPORTBLADET

Hans olycka har blivit en Youtube-succé

Chris Gill blev ledsen när han förlorade.
Chris Gill blev ledsen när han förlorade.

Vissa förluster svider mer än andra.

Framför allt i poker, där ett enda kort kan innebära miljontals kronors skillnad.

Men frågan är om inte Carter Gill symboliserar en förlusts grymhet bättre än de flesta andra.

”Ansiktsuttrycket säger: Jag förlorade mitt jobb, huset började brinna och någon stal min bil” skriver en Youtube-tittare.

Handen utspelades i somras under poker-VM i Las Vegas. Den fångades av tv-kamerorna och sändes på ESPN tidigare i veckan och har spritts som en löpeld på internet. På bara två dagar har den fått nästan 1,8 miljoner tittare på Youtube.

Det hela skedde under den fjärde dagens spel. På turn (det fjärde kortet) gick Carter Gill all in med ess-tio, vilket innebar två par. David Baredes hade ess och dam på handen, vilket gjorde att han bara hade ett par.

93 procents favorit

Efter en stunds funderande synade Baredes. Gill var då 93 procents favorit att vinna då endast tre kort (de återstående damerna) kunde rädda Baredes.

– Allt du behöver är en dam, konstaterade Gill, men lät väldigt komfortabel.

Men vad tror ni att det femte och sista kortet på blev? Just det, en dam.

I flera sekunder stirrade Gill rakt ut i luften och såg helt tom ut.

Videon har alltså fått en enorm spridning på nätet. USA Today kallar hans reaktion hjärtskärande och skriver att ”detta kan vara den mest sorgliga reaktionen på en ”bad beat” som du någonsin kommer att se”.

Fick pengar ändå

Även på Youtube är det många som lider med honom.

”Det där är inget ”Herregud, jag förlorade!”-ansikte. Det är mer... "Jag förlorade mitt jobb, mitt hus började brinna och någon stal min bil”-ansikte, skriver en.

I och med den ödesdigra damen åkte Gill ut på 371:a plats. Han lämnade dock inte VM lottlös. Hans placering gav honom 28 063 dollar, motsvarande 185 000 kronor.

Det är dock inte i närheten av vad vinnaren, som koras i november, kommer att få. Förstapriset är nämligen hela 8 359 531 dollar, nästan 56 miljoner kronor.
Här kan du se handen (extern länk).

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN! Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut!

HBO Max

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker