Talangens jättesuccé: vann andra raka titeln

”Det här visar att han är på rätt väg”

Han petades till Sveriges DC-match mot Ukraina.

I stället åkte Elias Ymer, nyss fyllda 18, till Egypten och vann sina två första seniortitlar – inom loppet av en vecka.

– Fantastiskt kul, säger tränaren Peter Carlsson.

Elias Ymer presenterade sig ordentligt för den svenska tennispubliken när han vann den femte avgörande Davis Cup-matchen mot Danmark i oktober 2013 och på så vis höll kvar Blågult i Europa/Afrikazonens grupp 1.

Men när årets Davis Cup inleddes, och Sverige ställdes mot Ukraina, fick Ymer inte ens chansen som reserv.

”Blev besviken”

Så i stället tog han sitt pick och pack och reste till Egypten för att spela två Future-tävlingar (nivån under Challenger, som i sin tur är nivån under ATP).

– Självklart blev han besviken över att inte få vara med i DC-laget, men samtidigt såg han möjligheten att göra bra ifrån sig i Egypten, säger hans tränare Peter Carlsson till Sportbladet.

Hyllas av tränaren

Ymer gick sedan och tog sin livs första seniortitel när han slog serbiske Marko Tepavac i finalen förra helgen. Sedan följde han upp succén – med att vinna sin andra raka titel i dag. Svensken, som fyllde 18 år i torsdags, besegrade 586:e-rankade fransmannen Gleb Sakharov i finalen, 7-5, 6-4.

– Det är ju fantastiskt kul. Han lägger ner hela sin själ i tennisen och det är kul att resultaten kommer. Elias är väldigt duktig på grus, så det är ingen överraskning att det går bra för honom, men att vinna två tävlingar i rad är naturligtvis jättestarkt, säger tränaren Peter Carlsson.

Vad betyder är en sådan här framgång?

– Det här var ett litet test för honom. Det visar att han orkar ladda om mentalt och gå vidare efter en seger. Nu vinner han sin andra raka titel och jag tycker det visar att han är på rätt väg, säger Carlsson.

Ymer är just nu rankad 784:a i världen men ser ut att kunna klättra runt 200 placeringar om ett par veckor, enligt eurosport.se.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN