Vasaloppet fullt – efter två minuter

Uppdaterad 2018-03-02 | Publicerad 2014-03-16

Skärmdump från Vasaloppets hemsida.

I dag öppnades anmälan till nästa års Vasalopp.

Och efter förra årets rusning efter startplatser var trycket stort.

För stort och Vasaloppets hemsida kraschade av trycket.

När anmälan väl kunde öppnas igen tog platserna slut på två minuter.

Bara några minuter efter att Vasaloppet öppnat sin webbsida för anmälningar till nästa års lopp kraschade sajten på grund av "extrem belastning". Arrangören lade ut ett meddelande om tekniska problem och skrev att ingen kunnat anmäla sig hittills.

När anmälan öppnade igen blev Vasaloppet fulltecknat på en och en halv minut, uppger arrangörerna. Alla de 15 800 platserna för Vasaloppet 2015 är bokade.

Även de 1 600 platserna i Stafettvasan är bokade. Det tog ett par minuter.

Anmälan till övriga lopp under Vasaloppsveckan öppnar senare.

Anmälan till de åtta loppen under Vasaloppsveckan öppnade på hemsidan klockan nio, men kraschade. Trafiken till anmälningssidan var fyra gånger så stor som förra året, enligt arrangörerna.

Slut på två minuter

Ett nytt försök gjordes klockan tio, med enbart Vasaloppet och Stafettvasan. Då tog platserna slut rekordsnabbt.

I fjol tog det tio minuter innan Vasaloppet var fulltecknat. Nu gick det på en och en halv minut. Stafettvasan fylldes på en timme i fjol. Nu tog det bara två minuter.

Arrangörerna uppger för TT att man överraskades av att så många även ville anmäla sig till övriga lopp under veckan, som Tjejvasan och Öppet spår, när hemsidan öppnades klockan nio. Det bidrog till överbelastningen.

Det är i nuläget inte aktuellt att öka antalet platser i Vasaloppet, men det kan bli aktuellt att införa någon form av lottning.

Sportbladet/TT

Följ ämnen i artikeln