Ridsport

Baryard bröt: Luften gick ur min häst...

Av: 

Elisabet Hoff

SPORTBLADET

Malin Baryard Johnssons tionde världscupfinal fick ett tvärt slut.

Efter fyra grova rivningar valde hon att utgå efter halva banan i måndagens första slutomgång i Lyon.

– Luften gick ur min häst, säger hon.

Fredag och lördag hoppade hingsten Tornesch fint men hade en rivning vardera dag. Det kostade och det var en revanschsugen Malin Baryard Johnsson som styrde mot första hindret den tredje och sista finaldagen.

Det gick bra fram till sjätte hindret. Där föll första bommen i backen. Sedan tre till.

– Han flög över de första hindren. Sedan var det som om luften bara gick ur honom, säger Baryard Johnsson som inte kunde göra annat än att inse att loppet var kört.

”Aldrig varit problem tidigare”

Hon hittar ingen direkt förklaring, utan tycker att Tornesch känts fin hela tiden i Lyon. Även på måndagens uppvärmning inför omgång ett av slutfinalen.

– Men han är 14 år och har varit och betäckt innan Lyon. Det har aldrig varit några problem tidigare, men kanske det var det nu, resonerar Baryard Johnsson.

Planen är att Tornesch, som är en populär avelshingst, ska matchas vidare mot VM i Normandie i början av september, tillsammans med den yngre hingsten Baltimore, som ägs av fotbollsikonen Henrik Larsson och hans fru Magdalena. 

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Ridsport