”Tog kokain inför chockad lagkamrat”

Skandalen skakar Premier League: Visste att han skulle komma undan med det

Foto: TT
En okänd spelare i England uppges ha tagit kokain på en julfest

avPatrik Brenning

SPORTBLADET

Mitt framför en lagkamrat drog den engelske landslagsmannen i fotboll en lina kokain.

Avslöjandet i The Sun skapar rubriker i England och väcker också frågor kring Premier Leagues dopningstester.

– Dopningsjägarna hade testat honom så sent som dagen innan så han visste att han skulle komma undan, säger en källa inom klubben till The Sun.

Enligt The Suns uppgifter var det i samband med en mindre lagfest efter en bortamatch som den engelske Premier League-spelaren med landslagsmeriter tog kokain. En chockad lagkamrat ska ha blivit vittne till händelsen som en halvtimme senare ledde till att stjärnan sparkades ut från festen av sin egen tränare.

– En av spelarna såg honom dra en lina på toaletten och en halvtimme senare var han helt vild. Hans käke gick i ett och hela han var en enda stor röra. Han var inte bara full. Tränaren blev rasande och släpade ut honom genom bakdörren till en taxi i tron att han hade druckit för mycket, säger en källa inom klubben till tidningen.

Gjordes totalt 1923 tester

Det som gör situationen extra prekär är att kokain står med på listan över förbjudna preparat inom fotbollen. Skulle spelaren bli påkommen med drogen i blodet riskerar han två års avstängning.

– Men dopningsjägarna hade testat honom så sent som dagen innan så han visste att han skulle komma undan, säger klubbkällan.

Foto: TT

Totalt genomfördes 1923 dopningstester i Premier League den gångna säsongen och sex spelare från de fyra högsta ligorna i den engelska fotbollspyramiden testade positivt för de typer av droger som är förbjudna trots att de i första hand inte klassas som prestationshöjande. Spelarnas identiteter har dock förblivit hemliga.

”Alla snackar om det”

Det nya avslöjandet i The Sun gör nu att dopningssystemet kan ifrågasättas om en spelare kan vara så säker på att han inte kommer testas igen att han vågar ta strikt förbjudna droger dagen efter ett dopningsprov. Skandalen har också redan fått konsekvenser inom spelarens egen klubb.

– Det här varit oroligt i omklädningsrummet hela säsongen och det här har inte hjälpt. Alla snackar om det här nu.

ARTIKELN HANDLAR OM