Mästarens fajt ställs in - vaknade inte

avAyar Alarcon Klein

Foto: Kathy Willens / TT / NTB Scanpix

I helgen skulle den regerande fjäderviktsmästaren Max Holloway ställas inför sin hittills svåraste utmanare, Brian Ortega.

Nu ställs fajten in efter att Holloway visat prov på en svår hjärnskakning dagar inför UFC 226.

Natten mot söndagen går UFC 226 av stapeln och kortet är fullt av spännande fajter och ses av många inbitna MMA-fans som årets bästa UFC-gala. Bland annat ställs tungviktsmästaren Stipe Miocic mot utmanaren Daniel ”DC” Cormier, som själv bär mästarbältet i lätt tungvikt.

Men nu kommer ett tungt bakslag för supergalan. En av UFC:s absolut största stjärnor Max Holloway var tänkt att ställas mot utmanaren Brian Ortega men efter att amerikanen var svår att väcka skickades mästaren till akuten för att undersökas.

Undersöktes av läkare

Till ESPN skriver Holloways träningsteam att mästaren under veckan visat sympton för hjärnskakning och han undersöktes då av läkare. Han ska ha fått klartecken att allt såg bra ut och fick sedan lämna sjukhuset för att förbereda sig inför helgen fajt.

Efter att ha tränat inför fans och journalister ska Holloway återigen visat prov på att han inte var helt hundra. Läget blev väldigt allvarligt dagen därpå när Holloway var svår att väcka samtidigt som han sluddrade när han pratade.

Han skjutsades akut till sjukhus där han nu får vård. Det är inte första gången amerikanen tas bort från en viktigt fajt. I våras skulle han ställas mot ryssen Khabib Nurmagomedov men efter att Holloway haft svårt att klara bantningen plockades han bort från den matchen.

Den forne mellanviktsmästaren Michael Bisping är en av dem såg tycktes ana att allt inte stod riktigt rätt till med Holloway tidigare i veckan. Något som han även tog upp med fjäderviktsmästaren.

ARTIKELN HANDLAR OM

UFC