Gyllene Tider gör svenska VM-låten

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

SPORTBLADET

Det kan bli sköna sommartider för svenska fotbollslandslaget.

Gyllene Tider och Linnea Henriksson gör den officiella svenska VM-låten, vilket Sportbladet var först med att berätta.

Det innebär en comeback för den folkkära popgruppen.

– Att skriva den officiella låten är förstås en gigantisk utmaning som man inte kan tacka nej till. Hela Sverige, ja hela världen, är engagerade i fotbolls-VM så vi i GT blev enormt stolta när vi blev tillfrågade, säger Per Gessle i ett pressmeddelande.

Arbetet inför sommarens VM-slutspel har varit i full gång sedan det sena firandet i Italien i november.

Även vid sidan av de sportsliga förberedelserna, som förbundskapten Janne Andersson och hans team sköter, råder full aktivitet.

En pusselbit är den officiella VM-låten för det svenska landslaget.

Popgruppen Gyllene Tider gör VM-låten "Bäst när det gäller" gruppen gästas av Linnea Henriksson och de har enligt Sportbladets uppgifter redan spelat in låten.

Trummisen Micke ”Syd” Andersson besökte, enligt Sportbladets uppgifter, Friends Arena och såg matchen mellan Sverige och Chile nyligen tillsammans med representanter från Svenska Fotbollförbundet.

– Ja, jag var inbjuden till Janne Andersson, jag är kompis med honom och vi har hängt sedan vi var små, säger Micke ”Syd” Andersson när Sportbladet når honom.

Vad tyckte du om matchen då?

– Den var bra till sista minuten.... Nä, men Janne har gjort ett formidabelt jobb.

”Vet inte om de gör comeback också”

Enligt vad Sportbladets erfar talade Micke ”Syd” Andersson i samband med landskampen på Friends länge med Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand. Han säger så här om mötet, som kommit Sportbladet till kännedom:

– Det vore fantastisk om Gyllene Tider gör comeback och gör VM-låten. Men jag talade med andra också som Martin Dahlin och Patrik Andersson och vet inte om de gör comeback också...

Men är det sant att Gyllene Tider gör VM-låten för landslaget?

– På den raka frågan så kan jag inte dementera uppgifterna, säger Håkan Sjöstrand och minuterna efter Sportbladets avslöjande bekräftas nyheten.

Släpps i slutet av maj

Uppdraget att skriva VM-låten innebär att Gyllene Tider, som återförenades för en turné 2013, gör comeback.

I den långa framgångsrika karriären som gruppen haft finns hits som Sommartider, Gå & Fiska, Leva Livet och många, många fler.

När Sverige spelade EM 2016 hette låten "Mitt team". Idén kom från av landslagets dåvarande kapten Zlatan Ibrahimovic, som frågade och fick hjälp av världsproducenten och låtskrivaren Martin "Max Martin" Sandberg.

Den här gången blir det halländsk pop. Något som kanske passar förbundskapten Janne Anderssons Halmstadsrötter bra.

Låten släpps i slutet av maj i samband med landslagssamlingen inför VM.

Bra val? Kommentera gärna nedan.

Publicerad:

LÄS VIDARE