Sverige med stormsteg mot EM

SPORTBLADET

EM-kvalet har precis börjat, men efter två raka segrar är de svenska handbollsdamerna med stormsteg på väg mot EM 2012 i Holland.

Sverige vann bortamatchen mot Tjeckien med 30–21.

– Vi gjorde en helgjuten insats. Vi malde ner motståndaren även denna gång, säger förbundskaptenen Per Johansson till handbollsförbundets hemsida.

Efter en något trevande inledning kopplade Sverige greppet om matchen och ledde i paus med 16–12. Målvakten Cecilia Grubbström ordnade paussiffrorna med att göra sitt första landslagsmål med ett skott från 40 meter sedan hon precis räddat ett skott.

Therese Islas Helgesson var bäst i den första halvleken med att göra fem mål från sin högerkant, medan niometersspelaren Anna-Maria Johansson låg bakom Sveriges ryck i den andra halvleken.

Per Johansson ville dock ge mest beröm till försvaret.

– 20 mål insläppta mål mot Slovenien och 21 nu mot Tjeckien. Det är mycket bra.

Tidigare i veckan slog Sverige Slovenien med 27–20 och leder kvalgruppen efter två omgångar. Matchen var sista tävlingsmatchen innan VM i Brasilien i december.

EM-kvalet fortsätter i vår med ett dubbelmöte mot det fjärde laget i gruppen, Österrike. De två bästa lagen i varje grupp går till EM.

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll