Han var inblandad i dödskraschen: ”Jag hade en enorm tur”

SPORTBLADET

Will Powers om masskraschen som tog Dan Wheldons liv

1 av 2 | Foto: Will Powers.

Dan Wheldon omkom på banan.

Will Powers trodde att han skulle drabbas av samma öde.

– Jag tänkte, nu är det över, säger Indycarföraren.

Will Powers slogs om mästerskapet, men på det 12 varvet av Indycarfinalen i Las Vegas var han inblandad i den masskrasch som kostade Dan Wheldon livet.

– Jag har kört på ovalbanorna i ett par år nu och den värsta mardrömmen är om din bil lyfter och flyger in i staketet, staketet förstör bilen och jag har flera kollegor som blivit svårt skadade, deras ben förstördes helt enkelt, säger Powers till Triple M Radio i Sydney.

”Hade enorm tur”

Det har nu gått tre, nästan fyra dagar sedan olyckan och han hade själv en enorm tur som överlevde.

– Jag tänkte, nu är det över. Jag flyger mot staketet, men så landade min bil på banan och sedan kraschade jag i muren. Då såg jag att det var som en ring av eld omkring mig. Jag minns inte allt som hände, men jag hade en enorm tur. Du behöver bara landa lite fel så är allt över.

Han berättar att alla förare var lite oroliga inför finalen i Las Vegas, banan är känd för att den är mycket snabb.

”En svart dag för IndyCar”

– Det går helt enkelt för fort på den typen av banor och det är för trångt. Vi håller 370 km/tim och vi ligger bara några centimeter från varandra. Som jag ser det fanns alla faktorer som krävs för att det ska bli en stor katastrof där, säger Will Powers.

– Tyvärr träffade Dan stängslet och det var det som tog hans liv. Det var en svart dag för IndyCar och det är tungt att förlora en kille som Dan. En mästare, det är helt otroligt.

På söndag blir det en gudstjänst för Dan Wheldon i Indianapolis.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport