Barrichello hittade farten

SPORTBLADET

Williams-föraren satte veckans bästa tid

Foto: Rubens Barrichello.

Efter alla problem fick Williams till det.

Rubens Barrichello avslutade testet snabbast – med veckans bästa tid.

Williams har haft problem med den justerbara bakvingen och med KERS, men på den sista dagen så struntade Williams i att använda KERS och då fick rutinerade Rubens Barrichello till det och redan under förmiddagen slog han till med testets bästa tid (1:19.832 ).

Han satte tiden på sitt andra varv av åtta och det var i den sista omgången. Direkt där efter tappade han 1,3 sekunder på varvet och de andra varven i samma serie låg mellan 1.21 och 1.22.

”Inget kunde stoppa oss”

Under eftermiddagen körde han sedan testets längsta serie, då körde han 25 varv i rad och hade tider kring 1,26 men det blev sedan tider kring 1,29. I slutet av passet hade han problem med hydrauliken och han tillbringade testets sista timme i depån.

– I dag var det ingenting som kunde stoppa oss i från att köra hundra varv, säger Williams tekniske direktör Sam Michael till Motorsporttotal.

– Vi har haft problem tidigare och därför koncentrerade vi oss på inställningarna och longruns. Rubens testade flera saker så att vi skulle få mer information om däcken, vissa saker fungerade och andra inte.

Drar till Barcelona

Till nästa test kommer Williams att ha KERS i bilen igen.

De väntade toppteamen Ferrari, McLaren och Red Bull var inte direkt på jakt under söndagen. De koncentrerade sig på längre serier på kring 20 varv och att det tog ungefär 15 varv innan däcken blev allt för slitna.

Jenson Button, som testade för McLaren, klagade på balansen i bilen och fick tillbringa en hel del tid i depån med tekniska problem.

Red Bull och Sebastian Vettel låg kring 1,25 och 1,26 medan Fernando Alonso, Ferrari kunde pressa ner tiden till 1,23. Inför testet förklarade Christian Horner för Auto, Motor und Sport att Red Bull skulle använda sig av KERS under söndagen, men efter passet var det ingen som kommenterade det.

Nästa test inleds i Barcelona på fredag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1