Motorsport

”Jag har aldrig vunnit där”

Jorge Lorenzo inför nästa Moto GP-tävling

De sneaste två loppen har Yamaha varit starkast.

Nu tänker VM-ledaren Casey Stoner slå tillbaka.

- Jag är övertygad om att vi kan slåss om segern, säger han.

Foto: Scanpix
Jorge Lorenzo.

Efter det att Yamahas  Jorge Lorenzo vunnit på Mugello har Hondaföraren Stoners försprång i VM-tabellen krympt till 19 poäng.

Men nu väntar tyska Sachsenring, en bana som australiern trivs på.

- Jag ser verkligen fram emot den tävlingen, jag har gjort flera bra resultat där de senaste åren. Banan är trång och teknisk och den kräver dessutom en lite annorlunda körstil än andra banor, därför måste vi ha lite andra inställningar på hojen, säger Casey Stoner i ett pressmeddelande.

- Det krävs ett enormt arbete för att få fram rätt inställningar så att vi har en bra fart  i loppet. Jag gillar atmosfären och landskapet. Honda brukar alltid vara snabba där och jag är övertygad om att vi kan vara med och slåss om segern.

För Yamaha som vunnit de två senaste loppen, Ben Spies vann det första, så är en tredje seger i rad den stora målsättningen.

- Segern på Mugello gav oss ett bra självförtroende. Nu är det dags för Sachsenring och där har jag kört sedan 2002, men jag har aldrig vunnit där, säger den regerande mästaren Lorenzo som varit tvåa de två senaste åren.

Hos Pramac-Ducati planerar Loris Capirossi för sin comeback, men skulle han inte klara hälsoundersökningen så ersätts han av Sylvain Guintoli.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport