Miljardsvensken – så avslöjas han

SPORTBLADET

Uppgifter: "Isildur1" outas på Bahamas

Det svenska fenomenet "Isildur1" som omsatt miljarder på nätpoker har ännu inte trätt fram med sin riktiga identitet.

Men uppgifter säger att den hemlige svensken kommer att offentliggöras under superturneringen PCA i Bahamas i början på januari.

"Isildur1" har varit pokervärldens största snackis under det senaste året efter att han kom från ingenstans i slutet på 2009 och tog sig an spelets allra största för gigantiska summor. Sportbladet Poker granskade i våras svenskens spel och enligt siffror från trackinsajten Pokertableratings hade svensken omsatt 32 miljarder kronor på bara ett halvår. Av tidernas 100 största onlinepotter är han inblandad i 84 stycken.

Nytt sponsorkontrakt

I början på december skrev svensken på ett sponsorkontrakt med sajten Pokerstars, som också lovade att svenskens identitet kommer att röjas så småningom. Och enligt uppgifter till Sportbladet Poker kommer detta att ske redan under superturneringen Pokerstars Carribean Adventure som inleds den 6 januari.

Dessa uppgifter styrks också av tidigare utsagor från folk i pokerbranschen. Pokerstars svenska bloggare Lina Olofsson skrev till exempel såhär samma dag som bolaget presenterade sponsorkontraktet:

Chattade med Veldhius

– Vad vi vet är att hans riktiga identitet kommer KANSKE att avslöjas innan PCA:n i januari, skrev hon då.

I en chatt med holländske proffset Lex Veldhuis skrev "Isildur1" också att han kommer att spela PCA, dock nämnde han inte huruvida han kommer att göra det som "Isildur1" eller under sitt riktiga namn.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker