Drömvärvningen: Harju klar för Luleå

SPORTBLADET

”Luleå är mitt hem”

På fredagseftermiddagen presenterade Luleå ett mycket efterlängtat nyförvärv.

Det tyngsta hittills i årets silly season.

Johan Harju, 25, återvänder till Luleå efter ett års harvande i Nordamerika.

– Många bra klubbar var intresserade men Luleå är mitt hem. När det blev Sverige var det inte svårt att välja Luleå, säger Harju på presskonferensen enligt Norrbottens-Kuriren.

Under fredagen kunde Luleåfansen inkassera ett försenat påskägg av guld. Luleå påkallade för presskonferens och när Johan Harju klev in i rummet så bekräftades det många trott.

En nöjd Lars ”Osten” Bergström presenterade sitt drömnyförvärv:

– Vi hade stora ambitioner att presentera något bra innan fönstret stängde i julas. Det gick inte då men vi har fortsatt att ha en dialog med Johan Harju och hans agent och nu har vi lyckas sy ihop det hela.

Dominerade 2008/2009

Harju gjorde 49 poäng för Luleå säsongen 2008/2009 men hade en mindre lyckad säsong i KHL och Dynamo Moskva. Han fick ändå chansen att pröva lyckan i NHL och tog den året därpå.

Harju blev uppkallad till Tampa Bay och gjorde tio matcher med Lightnings men tillbringade mest tid i farmarlaget Norfolk Admirals.

”Funnits intresse från Ryssland”

– Eftersom jag inte blev uppkallad i slutspelet utan de hade andra spelare de trodde mer på så känns det här som ett rätt beslut. Det har funnits intresse från Sverige, Ryssland och där borta men efter två lite struliga säsonger känns det rätt komma hem, säger Harju under presskonferensen enligt Norrbottens-Kuriren.

Harju har skrivit på för ett år.

– Många bra klubbar var intresserade men Luleå är mitt hem. När det blev Sverige var det inte svårt att välja Luleå.

Osäker på VM

Under fredagen kallades även Harju och Andreas Jämtin in till VM-truppen av Pär Mårts. Men under presskonferensen uttryckte Harju viss tveksamhet.

– Jag vet inte om jag åker till VM än. Det har varit lite dålig kontakt på vägen", säger han.