”Jag går för medalj”

SPORTBLADET

Nervös Persson vidare från andra omgången

PEKING. Han gör sitt sjätte OS.

Trots det var Jörgen Persson, 42, nervös inför första matchen i singelturneringen.

– Men det är ett gott tecken. Går man in och är för avslappnad är det inte bra, säger han efter segern mot serben Aleksandar Karakasevic med 4–2 i set.

Foto: 42 ÅR UNG... Jörgen Persson är vidare i OS.

Bordtennis-stjärnan Jörgen Persson fick en lurig första motståndare (i andra omgången) i vänsterhänte Aleksandar Karakasevic.

– Jag var lite nervös, det blev lite stereotypt. Men jag vann både första och tredje och trodde att jag skulle kunna slappna av lite, men det blev tvärtom i stället, säger Persson.

Trots sjätte OS-starten så är du fortfarande nervös?

– Ja, men det är ett gott tecken. Går man in och är för avslappnad är det inte bra.

Serben vann fjärde set och utjämnade till 2–2. Det kändes som att Persson var på väg att tappa matchen då Karakasevic hamrade in backhand efter backhand på Persson som allt som oftast slog ut. Men plötsligt vände det.

Persson vände underläge 6–8 till 11–8 och tog hem femte set efter fem raka bollar.

– Han är avslappnad och man får ingen rytm. Han slänger iväg klassiska gamla backhandservar och jag krånglar till det. Jag vågade inte satsa riktigt, säger Persson som nu hoppas att spelet lossnar till nästa omgång.

”Det är min sista chans”

I morgon väntar niondeseedade Yuk Cheung från Hong Kong, och sedan troligen semifinalseedade Vladimir Samsonov, Vitryssland, om han når fjärde omgången.

– Yuk är också vänsterhänt. Men han har bättre forehand och sämre backhand än Karakasevic. Jag mötte honom och vann förra året i Taiwan Open.

Målsättningen är inget som Persson hymlar med.

– Jag går för medalj. Det här är min sista chans, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS