Västerås vann toppmötet

SPORTBLADET

Slog Sandviken med 9–7

Med fyra raka spelmål lade Västerås grunden till segern över Sandviken i bandyns elitserie på onsdagen. Till slut vann Västerås toppmötet hemma på Rocklunda med 9–7.

Västerås ledde med 4–0 redan efter halva första halvleken, då spelet flöt på bra. Efter pausen stördes spelet av en mängd utvisningar. Gästande Sandviken åkte på 85 straffminuter sammanlagt, medan hemmalaget noterades för fem tiominutersutvisningar.

Serieettan Sandviken med målkungen Patrik Nilsson i spetsen var aldrig i närheten av Västerås målmässigt. Nilsson fick nöja sig med ett mål, i stället var det Magnus Muhrén som putsade till förlustsiffrorna med tre mål på slutet.

Mötet var en smygstart av tionde omgången och Västerås lade sig på samma poäng, 16, som tabellettan Sandviken.

En rivstart var även Hammarbys segerrecept i bortamötet med Vänersborg. Lars Karlsson, Daniel Eriksson och Patrik Eidenert såg till att Hammarby gled fram till 3–0 innan Jonas Berner reducerade för Vänersborg i första halvlekens slutskede. Men Hammarby kontrade med två mål till 5–1 och Vänersborg orkade bara med ett mål till. Med 5–2-segern avancerade Hammarby till fjärde plats på samma poäng som Edsbyn.

Västerås–Sandviken 9–7 (6–1)

Västerås: Anders Hammarbäck 2, Klas Nordström 2, Patrik Anderbro 2, Anders Östling, Lasse Johansson, Tobias Holmberg. Sandviken: Magnus Muhrén 3, Patrik Nilsson, Daniel Eriksson, Daniel Berlin, Linus Forslund.

Publik: 2031.

Vänersborg–Hammarby 2–5 (1–3)

Vänersborg: Jonas Berner, Henrik Eriksson. Hammarby: Daniel Eriksson 2, Lars Karlsson, Patrik Eidenert, Rikard Koch.

Publik: 1416.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy